National Repository of Grey Literature 54 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
City Office of Nový Bydžovv
Vaníček, Martin ; Tichomirov,, Vladimír (referee) ; Novotný, Miloslav (advisor)
Diploma thesis is about design and making of execution project for office city building which is located in Nový Bydžov. The building is located in the late brownfield area of Dufek´s wood manufacture, which is on the south part of Nový Bydžov. The building has four above ground floors and one below ground floor. The building shape is rectangular of dimensions 53,02 x 17,62 m. On the south, west and east is the façade from height of second floor slightly cantilevered. On the east part the edge of cantilevered façade duplicate slopping edge of the bottom land and it creates wonderful but economical shape. The height of the building from the ground is 14,5 m. The shape of roof is flat, covered with the mPVC foil and gravel mound. Façade which covering the first ground floor is made of polystyrene with thin layer of plaster which creates building plinth. Top cantilevered façade is made of ceramic tiles of dimensions 1200 x 600 mm which are suspended behind the air layer. The ceramic tiles are light brown color. In the bottom part are glazed areas of rectangular and square shapes to create the open feeling in the ground floor. In the rear part is designed coffee bar with nice outside wooden terrace. Windows in the top cantilevered part of the façade are the circular shape and extend the architectural impression of the building. All windows are in the same color of dark blue. The steel parts of the building are also dark blue color. In the bellow ground floor are designed underground parking lot with the maximum capacity 29 cars and technical equipment. In the first floor above ground are designed reception, big lecture hall, exhibition hall, coffee bar with terrace and toilets. In the second floor above the ground are offices, computer room and HVAC equipment. In the third above floor are offices, conference hall, and IT equipment. In the fourth floor above the ground are also offices, maintenance room and storage of furniture.
Kindergarten with creches
Zabáková, Laura ; Novotný, Miloslav (referee) ; Novotný, Miloslav (advisor)
The subject of this Bachelor Thesis is the execution-stage construction project design of a kindergarten and nursery building. The building is to be situated within the cadastral area of Modřice town. The facility is a two-level rectangular building with no basement, comprising two separate sections: a kindergarten for 23 children and a nursery for 12 infants. The proposed building will be of a combined structural design made of ceramic brick walls and four reinforced-concrete columns. The external walls will be thermo-insulated by a contact insulation system. The ceiling structures will be made of ceramic beams and “MIAKO” insertion blocks. The roof structure will comprise four gable roofs. The architectural design of the building fits into the existing surrounding development pattern.
Flat House in Medlánka
Sláma, Miroslav ; Novotný, Miloslav (referee) ; Novotný, Miloslav (advisor)
This bachelor thesis concerns project of small apartment building in Brno Medlanky, Hudcova street. The apartment building has 3 floors, there are 8 garages, 6 apartmens and 2 studios. The structural system is made of brick made of ceramic fittings and reinforced concrete bearing walls. The ceilings are assembled from ceramic fittings and reinforced concrete staircase. The roof is flat single-skinned. The work is elaborated in the form of project documentation for execution of construction according number 405/2017.
Flat House in Boskovice
Ludvík, David ; Novotný, Miloslav (referee) ; Novotný, Miloslav (advisor)
This bachelor thesis deals with the design of a detached apartment building in Boskovice. The object of the apartment building is set in a slightly sloping terrain, has one basement and three above-ground floors. There are six covered parking spaces and nine residential units. On each floor there are three residential units of different layout. The building is designed from a structural system of ceramic fittings, basement and part of the foundation structure are from lost formwork. The ceilings are monolithic reinforced concrete, the roof is designed as a warm flat roof. The work includes project documentation for the construction.
Small Apartment House
Holubář, Zdeněk ; Novotný, Miloslav (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
The topic of bachelor´s thesis is design four storey apartment house with barrier-free apartments. The building is four storey, roofed truss roof. There are three garage units and storage area underground. The building is located on plot of number 3800/32 in the village Velke Mezirici, cadastral area Velke Mezirici. The vertical constructions are designed from a construction system made of ceramic blocks. The ceilings are ceramic and the roof is hipped with trusses. The thesis provides documentation for realization of the construction. Part of the design is thermal assessment, accustic assessment and fire safety assessment.
Small Apartment House
Hanák, Martin ; Novotný, Miloslav (referee) ; Šuhajda, Karel (advisor)
THE AIM OF THE BACHELORS THESIS IS A NEW BUILDING OF A SMALL APARTMENT HOUSE IN UHERSKÉ HRADIŠTĚ. BUILDING HAS FOUR FLOORS AND ONE UNDERGROUD FLOOR. IN THE UNDERGROUND FLOOR ARE STORAGE STORES FOR BULDING USERS AND A TECHNICAL FACILITIES. THERE ARE TWO APARTMENT UNITS AT EACH FLOOR, 2+1 AND 3+KK, OVERALL THERE IS EIGHT APARTMENTS UNITS, APARTMENT 3+KK ON THE GROUND FLOOR IS MADE AS A ACCESSIBLE FLAT, ALL FLATS ARE SOLVED IN THE SAME WAY. BUILDING IS EQUIPPED WITH LIFT FOR IMMOBILE MAINLY BECAUSE OF ACCESSIBLE FLAT. IT´S A MOUND BUILDING MADE BY POROTHERM SYSTÉM WITH PREFABRICATED FLOOR, PITCHED ROOF IS MADE BY ROOF STRUCTURE. OVERALL CONSTRUCTION FITS SURROUNDING BUILDINGS.
Renovation apartment building Křenová 76, Brno
Neduchal, Zbyněk ; Novotný, Miloslav (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The bachelor thesis elaborates the project documentation for the realization of the building for the renovation of the apartment building on street Křenová 76 in Brno. The building is divided into two residential above-ground floors and a non-residential basement and an attic. On both above-ground floors there are two dwellings that are not currently being used. The foundations are made of bricks, vertical and non-bearing walls are also made of bricks, horizontal structures are in the basement of barrel vault and in the above-ground floors there are wooden joist floor with reed. The roof truss is made out of a purlin system with a strutted purlin roof, a roof made of clay tile roofing. There will be seven new apartments and a café in the 1st floor with an outdoor terrace in the garden area. The rehabilitation of wet masonry by pressurized grouting, ventilated flooring with igloo system, wooden joist floor with a reinforced concrete slab and a newly ventilated roofing cladding with thermal insulation between and above ramps with folded roofing made out of ceramic tiles will be carried out.
Hotel with wellness
Jagoš, Ondřej ; Tichomirov,, Vladimír (referee) ; Novotný, Miloslav (advisor)
The topic of this thesis is a new-building of a hotel with a wellness centre. The building site is located in the cadastral area of Malenovice near Zlín, the city of Zlín, Zlín Region. It is the building consisting of three rectangles inserted into each other. The building is designed as a six-floor skeletal construction with a cellar made of reinforced concrete, roofed with flat roofs. In the first floor there is a reception, a restaurant with outside seating, wellness centre, and utility rooms. The second and the third floor are intended for accommodation of guests in the form of double rooms and apartments. In the fourth and fifth floors there are double rooms as well. Rooms for guests and apartments are situated to the southern and northern part. This residential space is mostly equipped with balconies stretching along the corners. In the last, sixth floor there can be found the management of the hotel, a conference room and a bar with terrace. The main entrance is situated to the northern part of the object. Outdoor parking places are also a part of the hotel. Exterior and interior of the hotel are designed in the conformity with current modern trends. The layout of the space is functional and basic. The dynamics of the building is supported by external holes in black colour and by the two-coloured facade in blue and grey colours. The hotel is meant for both active and passive relaxation, there is a possibility of accommodation of young couples, families with children, elderly people, individuals, and people with limited ability of movement. The hotel of designed with the focus on the comfort of guests. Therefore the leisure time space is a part of hotel. The comfortable space for relaxation within the object is provided by the wellness centre mentioned above, the bar with terrace, and an outdoor swimming pool. The disposition of the object is fastened by the reinforced concrete monolithic panels and by the feet placed under both inside and outside reinforc
Gel infusion screen system for additional waterproofing of various types of masonry with share of secondary raw materials
Melichar, Jindřich ; Klečka,, Tomáš (referee) ; Dohnálek,, Pavel (referee) ; Novotný, Miloslav (referee) ; Drochytka, Rostislav (advisor)
Virtually any construction project in our climate zone is facing some form of moisture. Older and historical buildings are mostly affected by the negative impact of water. Previously, the additional reduction of the moisture was executed only by mechanical methods, pushing insulating sheets or breaking through and cutting of masonry. Over time chemical methods were also invented, which are compared to the mechanical considerably simpler and user friendly applications to statics of treated buildings, making them ideal for the treatment of historical buildings or buildings that would not bear significant disruption. The main principle of chemical methods of redevelopment of wet masonry is the application of special material into the line of drilled holes with a given pitch. Subsequent penetration of the grouting material is believed to intersect an arc of individual drill holes, and thus to create so-called grout curtain that prevents the accumulation of water above it. Injection material may also contain a proportion of secondary raw materials, thereby reducing the influence of the impact of production on the environment. Efficiency infusion materials in masonry affected by many factors, such as temperature, humidity, or the type of material treated. It is also an important factor to determine the effectiveness of the remediation of the material, proving its ability to penetrate the building material by identifying its presence in it.

National Repository of Grey Literature : 54 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.