Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Charakteristika výživových hodnot masa různých hospodářských zvířat.
Kubištová, Petra ; Zlámalová Gargošová, Helena (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
ABSTRAKT V této diplomové práci byly hodnoceny základní nutriční hodnoty masa různých hospodářských zvířat. Do experimentální části bylo zahrnuto hovězí maso (býci, jalovice a telata), vepřové maso (vepříci, kanečci a prasničky), králičí maso a kuřecí. Byla stanovena sušina, tuk, bílkoviny, popel a hydroxyprolin. Pozornost byla věnována zvláště obsahu tuku a sušiny. V rámci druhu byla zvířata porovnávána na základě možných rozdílů mezi pohlavím (hovězí a vepřové), plemenem (hovězí, králičí), nebo mezi odlišnými částmi těla (kuřecí, králičí). Jednotlivé druhy byly také srovnány vzájemně mezi sebou. Pro výživu člověka tedy lze plně doporučit telecí maso, které obsahovalo nejméně tuku. Z králičího masa je vhodné konzumovat MLD a z kuřecího masa prsní sval. Vepřové maso z mladých zvířat lze obsahem tuku srovnat s prsním svalem kuřete. Hovězí maso bychom také neměli ve svém jídelníčku opomenout. Díky chovatelským technologiím obsahuje méně tuku než dříve a obsahuje cenné minerální látky červeného masa.
Problematika kvality péče o terminálně nemocné a umírající seniory v domovech pro seniory Možnosti zavádění paliativní péče v domovech pro seniory
Kubištová, Petra ; Vorlová, Marie (vedoucí práce) ; Nentvichová Novotná, Renáta (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou umírání v domovech pro seniory a jejího možného řešení v podobě systematického zavedení paliativní péče do tohoto sociálního zařízení. Přitom se opírá o statistická data týkající se seniorské populace v České republice a o výsledky výzkumu veřejného mínění z roku 2004, který mimo jiné prokázal nutnost zásadního zvýšení kvality péče o umírající v domovech pro seniory. Pro úplnou představu o této problematice, se práce nejprve soustředí na podrobnější popis služeb a činností poskytovaných v domově pro seniory, na postavení seniora v tomto druhu zařízení sociální péče a v neposlední řadě ukazuje i na možná úskalí provázející život v tomto pobytovém zařízení. Samotnou problematiku umírání v tomto prostředí pak otvírá popsáním konkrétních problémů. Další část práce se zaměřuje na přiblížení kvality života umírajících seniorů, na jejich potřeby a postoje k vlastní smrti a umírání, ze kterých jsou pak odvozeny principy a nástroje kvalitní péče. Součástí práce je i seznámení se specifiky chorob ve stáří a jak se tato specifika odráží při poskytování paliativní péče seniorům, tzn. jaké jsou hlavní ukazatele pro její poskytování, její znaky a priority. Tato část je pak uzavřena konkrétními fakty pro či proti zavedení paliativní péče do domovů pro seniory a v závěru jsou...
Charakteristika výživových hodnot masa různých hospodářských zvířat.
Kubištová, Petra ; Zlámalová Gargošová, Helena (oponent) ; Omelková, Jiřina (vedoucí práce)
ABSTRAKT V této diplomové práci byly hodnoceny základní nutriční hodnoty masa různých hospodářských zvířat. Do experimentální části bylo zahrnuto hovězí maso (býci, jalovice a telata), vepřové maso (vepříci, kanečci a prasničky), králičí maso a kuřecí. Byla stanovena sušina, tuk, bílkoviny, popel a hydroxyprolin. Pozornost byla věnována zvláště obsahu tuku a sušiny. V rámci druhu byla zvířata porovnávána na základě možných rozdílů mezi pohlavím (hovězí a vepřové), plemenem (hovězí, králičí), nebo mezi odlišnými částmi těla (kuřecí, králičí). Jednotlivé druhy byly také srovnány vzájemně mezi sebou. Pro výživu člověka tedy lze plně doporučit telecí maso, které obsahovalo nejméně tuku. Z králičího masa je vhodné konzumovat MLD a z kuřecího masa prsní sval. Vepřové maso z mladých zvířat lze obsahem tuku srovnat s prsním svalem kuřete. Hovězí maso bychom také neměli ve svém jídelníčku opomenout. Díky chovatelským technologiím obsahuje méně tuku než dříve a obsahuje cenné minerální látky červeného masa.
Trendy ve vývoji privátních značek v maloobchodě
Straková, Linda ; Filipová, Alena (vedoucí práce) ; Kubistová, Petra (oponent)
Cílem mé diplomové práce je zjistit, jaké jsou aktuální trendy na maloobchodním trhu České republiky, a to se zaměřením na privátní značky. Privátní značky jsou zvláště na maloobchodním trhu Spojených států a ve většině států Evropské Unie velmi rozšířené. Ve své práci jsem se zaměřila především na trh hypermarketů, supermarketů a diskontních prodejen, ačkoli se s privátními značkami setkáváme i na tradičním trhu a v řetězcích drogistického zboží. Privátní značky jsou v současné době přítomny v různých segmentech maloobchodu, ať již jde o potraviny, drogerii či spotřební zboží. V diplomové práci se snažím postihnout trendy ve vývoji privátních značek právě v segmentu potravin a drogerie.

Viz též: podobná jména autorů
2 Kubištová, Pavla
2 Kubištová, Pavlína
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.