Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení výrobku z chmelových výhonků
Heinereichová, Iva
Diplomová práce se zabývala senzorickým hodnocením, měřením barvy a pH u šesti šarží výrobku z chmelových výhonků, které se mezi sebou lišily dnem sklizně a pasterace, máčením ve vodě přes noc a opakovanou pasterací. Mladé výhonky chmele byly sbírány v první polovině dubna. Jednalo se o pasterovaný výrobek z nakládaných chmelových výhonků ve sladkokyselém nálevu. Z výsledků senzorické analýzy vyplývá, že v případě chmelových výhonků mezi jednotlivými šaržemi byl u řady deskriptorů zaznamenán statisticky významný rozdíl (P<0,05). U nálevů nebyly zaznamenány rozdíly mezi šaržemi. Rozdíl mezi šaržemi byl pouze u deskriptoru čirost nálevu. Na senzorickou jakost výrobku z chmelových výhonků mohl mít vliv termín sklizně výhonků. Máčení výhonků přes noc ve vodě zhoršovalo texturu a barvu výhonků stejně jako dlouhodobé působení pasterační teploty.
Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování
Heinereichová, Iva
Tato bakalářská práce na téma Obaly na maso a masné výrobky a jejich označování se zabývá problematikou balení masa a masných výrobků. Zpracovává legislativní požadavky, dostupné studie a publikace k dané problematice. Charakterizuje a poukazuje na legislativní požadavky v ČR běžně konzumovaných druhů mas (vepřové, drůbeží a hovězí). Dále definuje obal, jako takový a popisuje jeho funkce, které jsou významné při balení potravin. Práce je zaměřená na spotřebitelské obaly pro maso a masné výrobky, se kterými se denně zákazník setkává na trhu. Největší část práce je věnována technologickým a expedičním obalům masných výrobků a moderním způsobům balení masa a masných výrobků. Také poukazuje na riziko migrace složek obalových materiálů do potraviny, jenž mohou ohrožovat zdraví konzumentů. Poslední kapitola popisuje označování potravin, které je významné z hlediska informovanosti spotřebitele.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.