Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 63 záznamů.  začátekpředchozí52 - 61další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rizikové faktory procesu internacionalizace MSP podnikajících v potravinářském průmyslu
Sedláková, Gabriela
Malé a střední podniky tvoří zásadní součást každé vyspělé ekonomiky. Značně přispívají k jejímu rozvoji a vytváří zdravé podnikatelské prostředí. V kontextu ekonomického rozvoje jsou často spojovány s jejich úsilím uplatnit se na zahraničních trzích. Kontrola a především podpora mezinárodních aktivit MSP je důležitou rolí státu. Tato diplomová práce se zabývá rizikovými faktory internacionalizačního procesu malých a středních podniků, a to konkrétně těch, které podnikající v potravinářském průmyslu. Cílem práce je identifikace klíčových rizikových faktorů, které podniky ovlivňují při vstupu a působení na zahraničních trzích a navrhnutí konkrétních opatření, která mohou přispět k redukci a případně eliminaci identifikovaných rizikových faktorů. Zpracováním daných doporučení tak lze přispět k efektivnějším procesům v rámci malého a středního podnikání.
Rizikové faktory internacionalizačního procesu MSP v potravinářství
Bílková, Kateřina
Malé a střední podniky jsou důležitou součástí české i světové ekonomiky. Jsou hlavní hnací silou hospodářského růstu, inovací a tvorby pracovních míst. Tato diplomová práce se bude zabývat internacionalizačním procesem MSP v potravinářském průmyslu. Cílem diplomové práce je identifikace klíčových rizikových faktorů internacionalizačního procesu MSP a návrh řízení rizik, které ovlivňují jejich vstup a působení na zahraničních trzích. Práce bude zaměřena na MSP podnikající v potravinářském průmyslu v České republice.
Dopady výpadku elektrické energie ve velkých potravinářských podnicích v Jihočeském kraji
HÁSKOVÁ, Michaela
Nepostradatelnost elektrické energie ve všech oblastech života včetně průmyslu vyžaduje, aby byly podniky na případné výpadky elektrické energie připraveny, což zaručí minimalizaci dopadů na obyvatelstvo. Cílem této diplomové práce s názvem Dopady výpadku elektrické energie ve velkých potravinářských podnicích v Jihočeském kraji je analyzovat dopady výpadku elektrické energie v systému připravenosti velkých potravinářských podniků a stanovit následky, které by přerušení dodávky elektrické energie představovalo v oblasti ochrany obyvatelstva. K získání dat pro diplomovou práci bylo využito kvalitativního výzkumu formou strukturovaných rozhovorů s pracovníky pěti potravinářských podniků odpovědnými za danou oblast. K vyhodnocení rozhovorů došlo pomocí SWOT analýzy a pro analýzu nejvýznamnějších dopadů výpadku elektrické energie v systému připravenosti podniků a v oblasti ochrany obyvatelstva pak bylo využito metody KARS. Z výsledků výzkumného šetření vyplynulo, že výpadek elektrické energie představuje pro potravinářské podniky v Jihočeském kraji okamžité zastavení výroby. Žádný z dotazovaných podniků nevlastní náhradní zdroj elektrické energie, takže časová udržitelnost nouzového zásobování elektrickou energií je nulová. Alarmující je tento fakt především z pohledu krizového řízení, protože dva z dotazovaných potravinářských podniků jsou zařazeny v Krizovém plánu Jihočeského kraje a plní opatření z něj vyplývající. Významným faktorem ovlivňujícím aktuální stav připravenosti potravinářských podniků na výpadek elektrické energie je bezesporu fakt, že k dnešnímu dni v České republice neexistuje legislativní úprava, která by ukládala povinnost potravinářským podnikům zahrnout přípravu na výpadek elektrické energie do jejich systému řízení. Zvýšení připravenosti potravinářských podniků na výpadek elektrické energie, například v podobě zakoupení náhradního zdroje elektrické energie, by tedy vyžadovalo nemalé investice od samotných právnických a podnikajících fyzických osob. Doufám, že tato diplomová práce poslouží nejen jako učební materiál, ale bude přinejmenším námětem k diskuzi samotným potravinářským podnikům, jako modelový příklad řešení připravenosti na výpadek elektrické energie.
Analýza dlouhodobého hmotného majetku ve vybraných účetních jednotkách
Mašová, Veronika ; Randáková, Monika (vedoucí práce) ; Bokšová, Jiřina (oponent)
Diplomová práce "Analýza dlouhodobého hmotného majetku ve vybraných účetních jednotkách" se zabývá dlouhodobým hmotným majetkem z pohledu IFRS a české legislativy. Teoretická část této práce charakterizuje dlouhodobý hmotný majetek z hlediska IFRS, jejíž součástí jsou i příklady, které se týkají problematiky vymezení a ocenění. Česká legislativa je zde s IFRS srovnána a jsou vytyčeny hlavní rozdíly znemožňující jednotný pohled na dlouhodobý hmotný majetek upravený standardy IFRS a českými účetními normami. Praktické hledisko je zohledněno v empirickém výzkumu, který analyzuje dlouhodobý hmotný majetek v účetních jednotkách působících v oblasti energetiky a potravinářství.
Nástroje podpory prodeje v obchodních vztazích
Presová, Radmila
Tato disertační práce se věnuje obchodním vztahům mezi podnikatelskými subjekty (B2B), především pekařskými podniky a obchodními řetězci při navazování a rozšiřování obchodní spolupráce. Vyzvedává význam potravinářských vertikál, hodnotové řetězce a distribuční cesty, po nichž se uskutečňuje pohyb potravinářského zboží. Marketingové nástroje podpory prodeje vycházejí z obecného pojetí podpory, jako jakékoliv formy, pomocí, kterou jeden subjekt poskytuje subjektu druhému na předem stanovený účel. Práce seznamuje s cenou, jako významným a intenzivním faktorem marketingového mixu. U pekařských výrobků zkoumá, jak spolu s extenzivním faktorem, množstvím prodaného zboží, ovlivňuje tvorbu hrubého zisku, rozhodujícího ekonomického, agregátního podnikového ukazatele. Definuje životní cyklus pekařských produktů, atraktivnost produktů i nasávací oblast. Podrobně charakterizuje propagaci, kterou blíže přibližuje na přístupu akciové společnosti Penam, jako dominantním pekařským podnikem v České republice. Ke splnění cíle byl použit parametrický, neparametrický a semi-parametrický přístup k definování křížových efektů. Přínosy pro teorii a praxi řešené problematiky jsou shrnuty v závěru práce.
Analýza podmínek pro vstup firmy na zahraniční trh
PAPOUŠKOVÁ, Jitka
Cílem diplomové práce je analyzovat podmínky vstupu firmy na zahraniční trh. Vybraná firma pracuje v potravinářském průmyslu, konkrétně v pekařství, od roku 1992. Firma zamýšlí dodávat své produkty na rakouský trh. Motivací a řešením pro vstup na rakouský trh je zájem rakouských občanů o pečivo firmy. Vstup na zahraniční trh není jednoduchý. Proto je velice důležité znát všechny podmínky a povinnosti, které musí být splněny. Úkolem práce je všechny tyto povinnosti vyhledat.
Zajištění kvality v technologii výroby piva
POLANECKÝ, Lukáš
Předmětem bakalářské práce ?Zajištění kvality v technologii výroby piva? je systém řízení jakosti dle požadavků normy 9000 a systém řízení bezpečnosti potravin podle požadavků normy ISO 22000, systém kritických bodů (HACCP) a legislativní požadavky a předpisy. V bakalářské práci je popsána charakteristika výše uvedených systémů. V práci je také uvedena charakteristika základních surovin pro výrobu piva a aplikace systému HACCP v pivovarství.
Analýza mezinárodního distribučního řetězce u vybraného pivovaru
HOFBAUER, Jan
Cílem mé diplomové práce je zhodnotit aktuální podobu mezinárodního distribučního řetězce se zaměřením na materiálové a informační toky mezi jednotlivými články logistického řetězce při distribuci piva, odhalit kritické body v mezinárodním distribučním řetězci Budějovického měšťanského pivovaru a.s. a navrhnout jakákoliv možná řešení objevených a analyzovaných problémů, popřípadě navrhnout procesy zlepšení samotného distribučního řetězce tak, aby měl pivovar možnost posílit svou pozici obchodně-výrobní společnosti na mezinárodních trzích

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 63 záznamů.   začátekpředchozí52 - 61další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.