Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 64 záznamů.  začátekpředchozí15 - 24dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Srovnání jakosti masných výrobků na českém trhu
Poštulková, Romana
Diplomová práce se zabývá kvalitou vybraných masných výrobků, které jsou pod privátními značkami nabízeny na českém trhu. Čtyři druhy masných výrobků (šunkový salám, debrecínská pečeně, salám Vysočina, salám Poličan) ze čtyř obchodních řetězců (A, B, C, D) byly podrobeny laboratorním i senzorickým rozborům za účelem zjištění jejich kvality. Celkem bylo měřeno 128 vzorků masných výrobků v osmi různých šaržích od března do listopadu roku 2014. Instrumentální analýza zahrnovala stanovení obsahu soli, sušiny, tuku, aktivity vody (pouze salám Vysočina a Poličan). Senzorické hodnocení jakosti obsahovalo posouzení textury, nákroje, vůně a chutě. Výsledky měření byly porovnány s Vyhláškou č. 264/2003 Sb. a statisticky vyhodnoceny. Bylo zjištěno, že ve všech legislativních požadavcích všechny výrobky vyhovovaly. Pouze u debrecínských pečení byl v některých šaržích překročen obsah soli a v jednom případě i tuku, které byly deklarované na obalech. Nicméně průměrné hodnoty ze všech osmi šarží uvedených výrobků vždy odpovídaly deklarovaným údajům. Jako nejlepší výrobky byly vyhodnoceny: šunkový salám B a C, kladenská pečeně D (řazena k debrecínským pečením), Vysočina B a Poličan B. Celkově se nejlépe umístily masné výrobky nabízené obchodním řetězcem B.
Kvalita masných výrobků
Burianová, Tereza
Bakalářská práce s názvem "Kvalita masných výrobků" se věnuje základnímu pohledu na kvalitu surovin používaných při masné výrobě, a také se věnuje samotné kvalitě masných výrobků, které jsou distribuovány na českém a evropském trhu. Práce se zabývá historií masných výrobků a masné výroby, dále se zaměřuje na spotřebu masa v České republice i v zahraničí, na složení masa a jeho výživovou hodnotu. Následně práce obsahuje kvalitu masa a skutečnosti, které jí podmiňují, představuje legislativní požadavky na masné výrobky a zobrazuje sortiment různých masných výrobků. Dále uvádí suroviny a další materiály, které se používají v masné výrobě a masná výroba je poté nastíněna v další části práce. Jsou zde také prezentovány systémy kvality, které se používají v masném průmyslu. V poslední kapitole je představena firma Kostelecké uzeniny a.s. a její výrobky, a na úplný závěr je shrnut současný stav masných výrobků na trhu dle pozorování.
Životní cyklus masných výrobků
Pavlíčková, Eliška
Bakalářská práce se zabývá problematikou životního cyklu a prodejností masných výrobků ve společnosti Uzenářství a lahůdky Sláma, s.r.o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá poznatky, které budou využity v praktické části. Praktická část popisuje společnost a její sortiment. Následně jsou představena specifika fází životního cyklu a úspěšnost snížení ceny u vybraných masných produktů. Na základě těchto informací jsou v závěru práce uvedena možná doporučení pro zlepšení současného stavu.
Senzorické hodnocení masných výrobků se zaměřením na špekáčky
Šuťáková, Kateřina
Tématem této bakalářské práce je "Senzorické hodnocení masných výrobků se zaměřením na špekáčky". Práce se zabývá složením masa, surovinami pro výrobu masných výrobků, technologiemi výroby a senzorickým hodnocením. Důraz je kladen především na špekáčky. Předmětem praktické části je senzorické hodnocení vybraných druhů špekáčků z maloobchodní i velkoobchodní sítě. Hodnocení bylo provedeno studenty předmětu Senzorická analýza. Lepšího hodnocení dosáhly špekáčky z velkoobchodní sítě. Tím je vyvrácen argument, že špekáčky od drobných prodejců jsou vždy kvalitnější a chutnější.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 64 záznamů.   začátekpředchozí15 - 24dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.