Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv intenzity výživy na kvalitu vepřového masa
Vacek, František ; Čítek, Jaroslav (vedoucí práce) ; Vehovský, Karel (oponent)
Chov prasat je České republice významný. Z celkové spotřeby masa na 1 obyvatele tvoří vepřové asi 41 %. K chovu prasat neodmyslitelně patří také výživa prasat. Ta tvoří asi 65 až 75 % nákladu na produkci. Cílem bakalářské práce je vytvoření literární rešerše o vlivu výživy na kvalitu vepřového masa. V práci jsou obecně popsány živiny krmiva, jejichž dobrá znalost je základem úspěšného chovu prasat. Výživa hospodářských zvířat, tedy i prasat, je ovlivněna různými faktory. Jedná se především o faktory fyziologické a biochemické, spojené s přijímáním, trávením, vstřebáváním. Tyto živiny jsou potřebné k udržení všech životních funkcí, se zvláštním zřetelem k užitkovosti hospodářských zvířat. Popisován je také růst, který je charakteristický pro všechny živé organizmy. Dále byla popisována jatečná hodnota. Jatečná hodnota vyjadřuje množství a jakost produktů, které se získávají zpracováním jatečných zvířat po jejich poražení ve zpracovatelském průmyslu. Má rozhodující vliv při hodnocení jatečných zvířat vykupovaných a dodávaných na jatky a také je vodítkem pro hodnocení úspěšnosti šlechtitelské práce v úseku chovu prasat. Dále je práce zaměřena na kvalitu masa. Kvalitu vepřového masa lze definovat jako souhrn nutričních, senzorických, technologických a hygienicko-toxikologických vlastností. Výsledkem ostré selekce na vysoký podíl masa, která zlepšuje celkovou ekonomiku produkce, je částečné zhoršení kvality masa. V posledních letech dochází k rostoucímu zájmu o zlepšení kvality vepřového masa, která se v současnosti stává hlavním požadavkem spotřebitelů. Tento fakt je také způsoben rostoucí ekonomickou silou spotřebitelů, kteří se už nemusejí dívat jenom na cenu. Kvalitu masa ovlivňuje mnoho faktorů. Mezi faktory podílející se na kvalitě masa patří například výživa a s ní související vliv techniky a technologie krmení. Genetické založení jedince je neméně důležité. Pro produkci vepřového masa jsou dnes využívána především vysoce prošlechtěná plemena na vysokou zmasilost, která může vést i ke snížení kvality masa. Vliv pohlaví je už také obecně známý. Výkrm je rozdělen dle pohlaví. Kanečci lépe využívají krmivo pro tvorbu svaloviny oproti prasničkám a vepříkům. Jejich zásadní nevýhodou je kančí pach masa. Vepříci mají zvýšenou schopnost ukládání tuku oproti prasničkám, proto se u nich doporučuje ve finální fázi výkrmu restrikce krmiva až o 20 %. S věkem a narůstající hmotností se mění zastoupení tučných a masitých částí.
Lexical Collocation Errors in English Produced by Czech Learners of English
ŽEMLIČKOVÁ, Radka
Tato diplomová práce je zaměřena na kolokace, tj. opakovaně se vyskytující kombinace slov. Hlavní důraz je položen na lexikálních kolokacích, které jsou vytvářeny českými studenty anglického jazyka chybně. Teoretická část se zakládá na popisu kolokací jako lexikálního jevu a klasifikací kolokací. V teoretické části je také stručně zmíněn přístup k problematice výuky kolokací ve školách. V praktické části je zkoumáno 200 kolokací nasbíraných z esejí studentů anglického jazyka. Vzorky jsou analyzovány a popsány vzhledem k typu restrikce, semantické transparence a slovního druhu. U chybně utvořených kolokací je zmíněna možná příčina nesprávného vytvoření dané kolokace a je uvedena správná kombinace nebo nejpodobnější ekvivalent. Výsledky jsou prezentovány v tabulkách.
Česko-argentinská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem
Kociánová, Iva ; Müllerová, Františka (vedoucí práce) ; Hujerová, Monika (oponent)
Cílem této práce je analyzovat vzájemný obchod mezi Českou republikou a Argentinskou republikou, přičemž popsat kvalitativní a kvantitativní znaky obou zemí, včetně užitečných rad jak obchodovat a využít příležitosti, které našim se exportérům otevírají. Práce je rozdělena do 4 kapitol. První kapitola se zabývá základními geografickými a demografickými charakteristikami, včetně politické situace v Argentině. Druhá kapitola pojednává o historii, vzniku hospodářské krize z roku 2002 a současné situaci, ve které se Argentina nachází. Ve třetí kapitole se seznámíme se vzájemnou spoluprácí obou zemí, která zahrnuje obchodní bilanci, největší české firmy spolupracující s Argentinou či komoditní strukturu vývozu a dovozu. V poslední kapitole jsou nastíněny kulturní a obchodní specifika, včetně užitečných rad pro byznys a porovnání dle Geerta Hosfedeho.
Specifika restriktivní praxe v sociálních službách.
FRYČ, Vladislav
Práce se zabývá nedostatečně zmapovanou problematikou restrikcí v sociálních službách a zamýšlí se nad jejich používáním vůči klientům. Nejprve je zmíněn vývoj sociálních služeb směrem k jejich dnešnímu pojetí. Na podkladě zákona o sociálních službách jsou vymezeny důležité pojmy vztahující se přímo k poskytovaným sociálním službám. V souvislosti se zákonnou úpravou jsou poté definovány restrikce a restriktivní opatření v sociálních službách, jejichž vnímání je konfrontováno s pojetím lidských práv a lidské důstojnosti. V závěru práce jsou popsány a řešeny situace, ve kterých dochází k porušování lidských práv klientů, včetně přístupů, kterými bychom porušování lidských práv mohli předcházet.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.