Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 244 záznamů.  předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ekologické zemědělství a poptávka po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku
Skupenová, Zuzana
Tato diplomová práce se zabývá ekologickým zemědělstvím a poptávkou po jeho produktech v obcích různé velikosti na Brněnsku. Cílem této práce bylo vyhodnotit pomocí dotazníkového šetření chování spotřebitelů a poptávku po bioproduktech v daném regionu. Dotazník se skládal z 18 otázek a byl vyplněn 150 respondenty. Získané údaje byly náležitě vyhodnoceny a zpracovány do grafů. Z výsledků průzkumu je patrná průměrná informovanost respondentů o biopotravinách. Po vyhodnocení výsledků se ukázalo, že biopotraviny nejčastěji nakupují ženy ve věku 19-35 let z okresu Brno-venkov se středoškolským vzděláním zakončeným maturitou, s příjmem 10 000-19 999 Kč. Spotřebitelé považují biopotraviny za drahé a právě jejich vyšší cena je hlavním omezením k jejich nákupu. Nejčastěji nakupují zeleninu, ovoce a mléčné výrobky. Biopotraviny nakupují ve specializovaných prodejnách a prodejnách zdravé výživy, zhruba 1x týdně a za tyto potraviny utratí čásku 501-1 000 Kč.
Biopotraviny a farmářské potraviny - současný stav a perspektivy na Brněnsku
Minaříková, Martina
V diplomové práci je zpracován současný stav biopotravin a farmářských potravin na Brněnsku. Jsou to potraviny stále populárnější díky způsobu produkce (biopotraviny) a regionalitě a přímějšímu kontaktu s jejich výrobcem (farmářské potraviny). Práce se zaměřuje na původ bio a farmářských potravin ve vybraných prodejnách a na spotřebitelské preference a motivace k nákupu těchto potravin vyhodnocené na základě dotazníkového šetření (150 respondentů). Základními zjištěními práce je, že sledované prodejny mají v některých případech stejné dodavatele (lze vysvětlit oblíbeností produktů u zákazníků a dostatečnou produkci pro pokrytí poptávky), a že biopotraviny nakupuje 81,4 % a farmářské potraviny 85,3 % respondentů. Biopotraviny mají často charakter regionálních farmářských produktů a prosazují se formy prodeje jako prodej ze dvora, bedýnky, farmářské trhy, apod. Dotázaní respondenti nakupují na farmářských trzích jak biopotraviny (64,2 % dotázaných), tak farmářské potraviny (64,2 % dotázaných). I přes vzrůstající popularitu těchto potravin mám za to, že je stále prostor pro výzkum a objektivní informování veřejnosti v oblasti jejich kvality.
Tržní realizace biopotravin v České republice
Flášarová, Zuzana
Bakalářská práce na téma ,,Tržní realizace biopotravin v České republice" se zabývá problematikou biopotravin, aktuálním moderním odvětvím, které existuje v rámci eko-logického zemědělství. Ekologické zemědělství je zvláštní způsob hospodaření, který má své specifické podmínky a je šetrnější k životnímu prostředí. Důležitou součástí práce je dále definice samotných biopotravin, objasnění zpracování, výroby, systému kontroly a označování. Následuje i přehled možných způsobů prodeje biopotravin. Podstatná část práce je tvořena analýzou českého trhu: nabídky, poptávky a závěrem jsou předloženy některé návrhy k podpoře českého trhu, a to ze strany státu, ale i vlastní návrhy, které by mohly vést k rostoucímu trendu tohoto odvětví v naší zemi.
Průzkum zastoupení nemléčných příkrmů v BIO kvalitě, pro děti ve věku od 6. měsíce, na trhu v České republice
VRBASOVÁ, Tereza
Diplomová práce je zaměřena na dětské příkrmy v BIO kvalitě. Po skončení období mateřského mléka je zásadní otázkou, čím a jak se má kojenec stravovat. Tato problematika je velice důležitá s ohledem na budoucí zdraví kojenců. Výsledků bylo dosaženo na základě průzkumu trhu v České republice s příkrmy zeleninovými, masozeleninovými, ovocnými, příkrmy s obilninou a luštěninou. Senzorická analýza se soustředila na příkrmy s rybím a drůbežím masem.
Kvalitativní ukazatele vybraných masných výrobků vyrobených ve standardní a bio- kvalitě
JAROŠOVÁ, Martina
Cílem diplomové práce bylo porovnat přítomnost použitých konzervačních látek a základních složek masných výrobků vyrobených v běžné a bio - kvalitě. V praktické části bylo provedeno polarizační měření vzorků obou kvalit s cílem stanovit, zda existuje kvalitativní rozdíl ve složení běžných potravin a biopotravin. Získaná data z měření byla dále zpracována a statisticky vyhodnocena. Díky provedenému statistickému šetření bylo zjištěno, že v procentuálním obsahu základních složek se masné výrobky běžné a bio - kvality od sebe statisticky významně neliší. Dále byla statisticky vyhodnocena rozdílnost mezi potravinami v četnosti používání konzervačních aditiv. Ačkoliv produkty v bio - kvalitě měly na výrobek o 0,7 aditiva méně ve srovnání s běžnými produkty, výsledný rozdíl byl přesto statisticky vyhodnocen jako nevýznamný.
Analýza hospodaření ekologických farem na zvoleném trhu
SNÁŠEL, David
Tato diplomová práce se zabývá analýzou ekologického zemědělství v okrese Tábor. V teoretické části jsou popsány základy ekologického zemědělství, stav a vývoj ekologického zemědělství v ČR a ve světě. Vlastní práce se soustředí na zhodnocení stavu ekologického zemědělství v okrese Tábor s použitím statistických metod, kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Na závěr je zhodnocení celého výzkumu a doporučení pro praxi.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 244 záznamů.   předchozí11 - 20dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.