guest ::
login
Digital Repository
Search
Submit
Help
About
Home
>
Reports
>
Annual reports
> Ročenka VÚPP 2013
Information
Files
Original title:
Ročenka VÚPP 2013
Translated title:
Annual report 2013
Authors:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Document type:
Annual reports
Year:
2014
Language:
cze, eng
Abstract:
[cze]
[eng]
Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 2010. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
The publication describes the activities of the Food Research Institute Prague in 2010. This activity is mainly focused on improving the level of the population's diet and on improving the supply of food, on improving the processes of food processing, on the development of special foods for groups of people with extraordinary health food demands, on the search and development of related control and evaluation methods , analytics including the performance of specific analyzes, and the development and manufacture of special measuring equipment and techniques. Data on the structure and organs of the institution, basic statistical data, results of the main (research) activities of the institute and other activities (pedagogical, educational, advisory activities, representation in national bodies, boards and commissions, international activities). The publication is bilingual (cz + en).
Keywords:
biochemistry
;
chemical engineering
;
chemical engineering methods for detection of food adulteration
;
collection of industrial usable microorganisms
;
food
;
food chemistry
;
food for the population with specific claims by food
;
food industry
;
gluten-free products database
;
microbiology
;
patent law
;
specialized equipment and measuring equipment
;
the physical properties of food and raw materials
;
biochemie
;
chemické inženýrství
;
databáze bezlepkových výrobků
;
fyzikální vlastnosti potravin a surovin
;
metody detekce falšování potravin
;
mikrobiologie
;
patentové právo
;
potrava
;
potraviny pro populace se specifickými potravními nároky
;
potravinářská chemie
;
potravinářství
;
sbírka průmyslově využitelných mikroorganismů
;
speciální měřící zařízení a technika
Rights:
This work is protected under the Copyright Act No.
121/2000
Coll.; License:
Creative Commons Attribution 4.0
Institution:
Food Research Institute Prague (
web
)
Permalink:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-373275
The record appears in these collections:
Research
>
Scientific research institutions
>
Food Research Institute Prague
Reports
>
Annual reports
Record created 2018-03-08, last modified 2024-09-12
Similar records
Fulltext:
PDF
[Download]
If you can´t see the document in your browser, save it to your PC and open it in a suitable application.
Export as
DC
,
NUŠL
,
RIS
Share