TY - RPRT TI - Ročenka VÚPP 2013 TT - Annual report 2013 AU - VÚPP AB - Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 2010. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en). AB - The publication describes the activities of the Food Research Institute Prague in 2010. This activity is mainly focused on improving the level of the population's diet and on improving the supply of food, on improving the processes of food processing, on the development of special foods for groups of people with extraordinary health food demands, on the search and development of related control and evaluation methods , analytics including the performance of specific analyzes, and the development and manufacture of special measuring equipment and techniques. Data on the structure and organs of the institution, basic statistical data, results of the main (research) activities of the institute and other activities (pedagogical, educational, advisory activities, representation in national bodies, boards and commissions, international activities). The publication is bilingual (cz + en). UR - http://www.nusl.cz/ntk/nusl-373275 LA - cze KW - collection of industrial usable microorganisms KW - the physical properties of food and raw materials KW - mikrobiologie KW - fyzikální vlastnosti potravin a surovin KW - potravinářství KW - sbírka průmyslově využitelných mikroorganismů KW - chemické inženýrství KW - chemical engineering methods for detection of food adulteration KW - potrava KW - metody detekce falšování potravin KW - potravinářská chemie KW - gluten-free products database KW - databáze bezlepkových výrobků KW - biochemie KW - speciální měřící zařízení a technika KW - patentové právo KW - specialized equipment and measuring equipment KW - food for the population with specific claims by food KW - potraviny pro populace se specifickými potravními nároky UR - http://invenio.nusl.cz/record/373275/files/nusl-373275_1.pdf PY - 2014 PB - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Radiová 1285/7, 102 00 Praha, http://www.vupp.cz ER -