Název:
CSA v České Republice
Překlad názvu:
Community supported agriculture in the Czech republic
Autoři:
Křivková, Michaela ; Martínez, Felipe (vedoucí práce) ; Veselý, Peter (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Komunitou podporované zemědělství je alternativní potravinový systém, který staví na spolupráci mezi zemědělcem a sociální skupinou odběratelů, komunitou. Vzniklo USA a rozšířilo se po celém světě, zatímco se vyvíjela i jeho forma, ačkoliv kořeny tohoto zdola vyvíjejícího se hnutí sahají do antroposofických kruhů v Evropě. Před několika lety se dostalo i do České republiky a nyní zde hledá vlastní individualitu a vhodné podmínky, za kterých může fungovat. Kombinací aktuálních zahraničních zdrojů, tuzemského výzkumu a následnou analýzou zjištěných dat se dochází ke klíčovým kritériím pro úspěšné zakládání CSA v ČR.Community supported agriculture is an alternative food system based on a cooperation between farmers and consumers who socially interact in a community. It was settled in the USA and spread all over the world while changing and evolving its form, although it is a grassroots movement grown from the anthroposofical background in the Europe. A couple of years ago it came to the Czech Republic and now it seeks its own individuality and circumstances which support its livelihood. Which criteria are crucial for thriving CSA in Czech is a key point of this paper.
Klíčová slova:
biodynamické zemědělství; komunitou podporované zemědělství; sociální ekonomika; biodynamical agriculture; community supported agriculture; social economy
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/48570