Název:
Biopotraviny a jejich postavení na českém trhu
Překlad názvu:
Organic Food and its Position on the Czech Market
Autoři:
Hojerová, Eliška ; Turnerová, Lenka (vedoucí práce) ; Drozen, František (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2011
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce v první části definuje pojem biopotraviny a blíže se věnuje ekologickému zemědělství - tedy systému, ze kterého biopotraviny pocházejí. V druhé části práce pojednává o přínosech biopotravin pro spotřebitele a hledá motivy spotřebitelů k jejich koupi. V kapitole třetí a čtvrté je věnována pozornost konkrétnímu způsobu značení a možnostem jeho zlepšení. Mimo jiné jsou představeny i ostatní spotřebitelské značky a je přiblížen současný stav na trhu s biopotravinami. Pro získání aktuálního přehledu o šíři sortimentu biopotravin a jejich dostupnosti je v rámci poslední části práce proveden průzkum na vybraných místech prodeje.The thesis defines a concept of organic food and a closer look is given to an organic agriculture - a place of origin for organic food. The second part discusses benefits of organic food for consumers and looks for consumer purchase motives. Third and fourth part is devoted to rules of labeling and opportunities for improvement in this area. Other consumer brands and a current state on organic food market are presented here as well. Variety of products offered and availability of organic food at the particular points of sale are analyzed in the final part.
Klíčová slova:
aditiva; biopotraviny; ekologické zemědělství; GMO; logo bio; uhlíková stopa; welfare hospodářských zvířat; Additives; Carbon Footprint; GMO; Label "bio"; Organic Agriculture; Organic Food; Welfare of Livestock
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/33591