host ::
přihlásit
Digitální repozitář
Hledej
Nový záznam
Nápověda
O repozitáři
Hlavní stránka
>
Zprávy
>
Výroční zprávy
> Ročenka VÚPP 1999
Informace
Soubory
Název:
Ročenka VÚPP 1999
Překlad názvu:
Annual report 1999
Autoři:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Typ dokumentu:
Výroční zprávy
Rok:
2000
Jazyk:
cze, eng
Abstrakt:
[cze]
[eng]
Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 1999. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
The publication describes the activities of an institution - the Food Research Institute Prague, vvi in 1999. This activity is focused primarily on improving the level of population and catering for healthier food supply, further improvement of processes in food processing, the development of special food for populations with extraordinary health claims by food, the search and development of related control and methods of evaluation, including implementation of analytics specific analyzes, and the development and production of special metering equipment and technology. They are given information about the structure of institutions and bodies, basic statistics, the results of principal (research) Institute activities and other activities (teaching, training, consultancy, representation in national institutions, boards and commissions, international activities). The publication is bilingual (cz + en).
Klíčová slova:
biochemie
;
chemické inženýrství
;
databáze bezlepkových výrobků
;
fyzikální vlastnosti potravin a surovin
;
metody detekce falšování potravin
;
mikrobiologie
;
patentové právo
;
potrava
;
potraviny pro populace se specifickými potravními nároky
;
potravinářská chemie
;
potravinářství
;
sbírka průmyslově využitelných mikroorganismů
;
speciální měřící zařízení a technika
;
biochemistry
;
chemical engineering
;
chemical engineering methods for detection of food adulteration
;
collection of industrial usable microorganisms
;
food
;
food chemistry
;
food for the population with specific claims by food
;
food industry
;
gluten-free products database
;
microbiology
;
patent law
;
specialized equipment and measuring equipment
;
the physical properties of food and raw materials
Práva:
Dílo je chráněno podle autorského zákona č.
121/2000
Sb.; Licence
Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Instituce:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. (
web
)
Trvalý odkaz NUŠL:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-119190
Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Věda a výzkum
>
Veřejné výzkumné instituce
>
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Zprávy
>
Výroční zprávy
Záznam vytvořen dne 2012-07-31, naposledy upraven 2024-09-12.
Podobné záznamy
Plný text:
PDF
[Stáhnout]
Pokud se vám dokument nezobrazí v prohlížeči, uložte jej na svůj PC a otevřete jej v příslušném programu.
Exportovat ve formátu
DC
,
NUŠL
,
RIS
Sdílet