Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Tomková, Monika
Tato bakalářská práce je zaměřena na antioxidanty používané v potravinářském průmyslu. Obsahem je obecný popis antioxidantů v rámci jejich mechanizmu (primární, sekundární) a jejich původu (přírodní, syntetické). Další kapitola pojednává o samotných antioxidantech. V rámci objasnění problematiky týkající se oxidace jsou v práci popsány oxidační mechanismy hlavních živin potravin (lipidy, bílkoviny, sacharidy). V praxi je běžně stanovována celková antioxidační kapacita či jednotlivé antioxidanty obsažené v potravinách. K tomuto účelu jsou využívané různé metody, kterým je v práci věnovaná samostatná kapitola.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.