Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Trendy v spotrebe potravín v Českej republike a na Slovensku
Žabková, Tatiana
Žabková, T. Trendy ve spotřebě potravin v České republice a na Slovensku. Diplomová práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2020. Tato diplomová práce se zabývá vývojovými tendencemi ve spotřebě potravin v České republice od roku 1989 až po současné období. Prostřednictvím regresní analýzy jsou zjišťovány základní trendy ve spotřebě vybraných druhů potravin na jednoho obyvatele v uvedených zemích. Součástí práce je zhodnocení a srovnání peněžních výdajů na potraviny českých a slovenských domácností zaměstnanců, osob samostatně výdělečně činných a důchodců. Rostoucí trend se ukázal ve spotřebě ovoce, zeleniny, drůbežího masa a sýrů. Naopak, spotřeba klesala u chleba, vepřového a hovězího masa, kravského mléka, másla, vajec a brambor. Empirickou analýzou byl prokázán významný vliv spotřebních zvyklostí z předchozího období na peněžní výdaje na potraviny českých i slovenských domácností.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.