Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Jedlé zahrady ve městě
Roubíčková, Martina
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku jedlých zahrad v městském prostředí. V rámci teoretické části byla vypracována literární rešerše, kde jsou mimo jiné charakterizovány pojmy městské a ekologické zemědělství a jedlé zahrady. V praktické části diplomové práce byla vypracována případová studie ukázkové jedlé zahrady v České republice. Dále bylo provedeno dotazníkové šetření, které bylo zaměřeno na obyvatele města Brna, s cílem zjistit povědomí o problematice jedlých zahrad a zájem o ně. Z dotazníkového šetření vyplývá, že povědomí o jedlých zahradách je nízké a obyvatelé Brna-města by ji ve své blízkosti uvítali. Z výsledků je patrné, že zájem o jedlé zahrady v Brně je relativně vysoký a byla navržena doporučení v rámci jejich realizace. Následně byla vypracována SWOT analýza, s převládajícími silnými stránkami jedlých zahrad, včetně navržení strategií.
Jedlé zahrady a jejich uplatnění ve městech
Kroulová, Iveta
Bakalářská práce se zaměřuje na téma jedlých zahrad ve městě. V rámci teoretické části byla vypracována literární rešerše, týkající se možností pěstování plodin (potravin) ve městě. V praktické části byla použita metoda terénního šetření, srovnávací metoda a SWOT analýza. Terénní šetření proběhlo ve dvou různých lokalitách a typech městských zahrad. V zahrádkářské kolonii bylo sledováno množství vyprodukovaných plo-din/potravin během jedné sezóny. Druhé šetření proběhlo v komunitní zahradě a byly zde posuzovány její funkce a možnosti, které nabízí obyvatelům. Srovnávací metodou byly zachyceny rozdíly mezi sledovanými zahradami, a to zejména v přínosu pro obyva-tele. Výsledkem je přehled konkrétní produkce ovoce a zeleniny na sledovaných plo-chách, jejich srovnání a zhodnocení přínosu. Z výsledků SWOT analýzy vyplývá, že u komunitní zahrady převažují silné stránky, a to především díky tomu, že zájem o životní prostředí a biopotraviny neustále stoupá. Analýza limitů ve vztahu k současnému způso-bu života poukázala na fakt, že nejvýznamnějšími limitujícími faktory jsou snadno do-stupné potraviny v supermarketech a finanční / časová náročnost provozu zahrady.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.