Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Vliv vybraných potravin na hladinu glykémie
Habánová, Veronika
Diplomová práce se zabývá měřením glykémie v pravidelných intervalech u vybrané skupiny dobrovolníků po konzumaci snídaňových cereálií v kombinaci s mléčnými produkty. Teoretická část je věnována základním složkám stravy a jejich trávení a metabolismu. Dále se zabývá regulací hladiny krevní glukózy, metodami měření glykémie, poruchami spojené s metabolismem sacharidů a pojmy glykemický index, glykemická nálož. Cílem praktické části bylo zjistit, jak zvolené snídaňové cereálie v kombinaci s mléčnými produkty mají vliv na hladinu krevní glukózy u vybrané skupiny dobrovolníků. Experimentálního měření se zúčastnilo 16 studentů Mendelovy univerzity v Brně, u kterých proběhlo také měření na InBody, za účelem zjištění složení těla. Hladina glykémie byla vždy měřena v čase 0 (nalačno), 60, 90 a 120 minut od počátku konzumace daného jídla. Statisticky průkazný rozdíl byl prokázán z naměřených hodnot glykémie v 60. a 90. minutě mezi roztokem glukózy a snídaněmi (P < 0,05).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.