Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Využití ICT v potravinářském průmyslu
BEDNÁŘ, Jiří
Hlavním účelem této práce je analýza využívání informačních a komunikačních technologií v potravinářském průmyslu. Informační a komunikační technologie jsou v dnešní době již základním prvkem na cestě k podnikovému úspěchu. S rozvojem těchto technologií se mění prostředí, ve kterém firmy provozují své ekonomické činnosti a přizpůsobují je tomuto dynamickému vývoji. První část práce, tedy literární přehled, nabízí nutný teoretický základ. Zaměřuje se na samotnou podstatu informačních a komunikačních technologií, historický vývoj, informační systémy a jejich komponenty. Práce neopomíjí aktuálně využívané nástroje informačních a komunikačních technologií či prvky konceptu průmyslu 4.0. Praktická část práce vychází z dat získaných z dotazníkového šetření a nabízí analýzu podniků potravinářského průmyslu ve spojitosti s využíváním informačních a komunikačních technologií. K analýze dat byla využita řada statistických nástrojů, získané poznatky byly dále srovnány s obdobnými výzkumy, zabývající se stejnou problematikou. V samotném závěru práce byly poznatky vyhodnoceny a následné došlo k vytyčení klíčových bodů, které by měly firmám pomoci na cestě k efektivnímu využívání informačních a komunikačních technologií a konkurenceschopnosti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.