Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Produkce, zpracování a složení králičího masa
Kosová, Petra
Bakalářská práce se zabývá králičím masem. Králíci jsou chováni po celém světě pro králičí maso a králičí kožky. V dnešní době převažují faremní chovy králíků, především brojlerových plemen, kde intenzivní výkrm králíků trvá 70 až 85 dní. Při nákupu králíků určených na jatka se uplatňují kritéria jako živá hmotnost 2,5 -- 3,6 kg, věk 3 až 4 měsíce a zmasilost (plně zmasilé hřbetní partie). Králíci se poráží na králičích jatkách a v některých případech i na drůbežích porážkách. Jatečná výtěžnost králíka se pohybuje v rozmezí 50 až 65 %, čímž hmotnost jatečného těla je 1,0 až 1,8 kg. V České republice se v roce 2012 vyprodukovalo 1 211 t králičího masa, z toho šlo 90 % na export. Na celém světě je za rok vyprodukováno 1 800 000 t králičího masa. Hlavním producentem je Čína, následovaná Evropskou unií. Cenově je králičí maso srovnatelné s masem telecím. Králičí maso je ceněno pro vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a nízký obsah cholesterolu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.