Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Konzumace ovoce a zeleniny a subjektivní hodnocení zdraví v české části studie HAPIEE
Hrežová, Eliška ; Pikhart, Hynek (vedoucí práce) ; Lustigová, Michala (oponent)
Tato práce se zabývá problematikou subjektivního hodnocení zdraví a konzumací ovoce a zeleniny v české části studie HAPIEE. Doporučené množství 400 gramů splňovalo 49,2 % mužů a 70,1 % žen, v případě vyššího 600 gramového doporučení to bylo 23,3 % mužů a 42,6 % žen. Vztah subjektivního hodnocení zdraví a konzumace ovoce a zeleniny byl analyzován s využitím metody logistické regrese. Zdraví bylo lépe hodnoceno těmi, kteří konzumovali ovoce a zeleninu v intervalu 258-549 gramů (2. a 3. kvintil spotřeby ovoce a zeleniny). Ti, co konzumovali méně nebo více ovoce a zeleniny, hodnotili své zdraví hůře. Mezi pohlavími nebyly nalezeny rozdíly ve vztahu subjektivního hodnocení zdraví a konzumace ovoce a zeleniny, ačkoli muži měli vyšší šanci hodnotit své zdraví jako špatné oproti ženám. Klíčová slova: subjektivní hodnocení zdraví, konzumace ovoce a zeleniny, ovoce, zelenina, regrese
Konzumace ovoce a zeleniny a subjektivní hodnocení zdraví v české části studie HAPIEE
Hrežová, Eliška ; Pikhart, Hynek (vedoucí práce) ; Lustigová, Michala (oponent)
Tato práce se zabývá problematikou subjektivního hodnocení zdraví a konzumací ovoce a zeleniny v české části studie HAPIEE. Doporučené množství 400 gramů splňovalo 49,2 % mužů a 70,1 % žen, v případě vyššího 600 gramového doporučení to bylo 23,3 % mužů a 42,6 % žen. Vztah subjektivního hodnocení zdraví a konzumace ovoce a zeleniny byl analyzován s využitím metody logistické regrese. Zdraví bylo lépe hodnoceno těmi, kteří konzumovali ovoce a zeleninu v intervalu 258-549 gramů (2. a 3. kvintil spotřeby ovoce a zeleniny). Ti, co konzumovali méně nebo více ovoce a zeleniny, hodnotili své zdraví hůře. Mezi pohlavími nebyly nalezeny rozdíly ve vztahu subjektivního hodnocení zdraví a konzumace ovoce a zeleniny, ačkoli muži měli vyšší šanci hodnotit své zdraví jako špatné oproti ženám. Klíčová slova: subjektivní hodnocení zdraví, konzumace ovoce a zeleniny, ovoce, zelenina, regrese

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.