Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti snížení skutečného alkoholu ve víně
Bartoník, Jakub
Diplomová práce byla zaměřena na studium možností snížení alkoholu ve víně. Pro první část experimentu byl vybrán mošt odrůdy Ryzlink rýnský, který byl dán do osmi padesátilitrových demižonů a naočkován čtyřmi rozdílnými druhy kvasinek zakoupenými v obchodní síti, které nebyly nijak upravovány. Po ukončení kvasného procesu, kdy hodnota zbytkového cukru byla rovna nule, byla provedena základní laboratorní analýza na hodnoty alkoholu, zbytkového cukru a kyselin. Tato vína byla dále hodnocena senzoricky. Z výsledků tohoto experimentu vyplynulo, že běžně dostupné kvasinky použité pro alkoholovou fermentaci nemají výrazný vliv na tvorbu alkoholu ve víně. Vyrobená vína vykazovala podobné hodnoty alkoholu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.