Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Studium vlivu požití kávy na antioxidační stav organismu
Prucková, Zdeňka
Teoretická část se zabývá charakterizací kávy, její výrobou, chemickým složením zrna a vlivem požití kávy na zdravotní stav organismu. Dále se zabývá antioxidanty, jejich dělením a působením na lidský organismus. Je zde popsán glutathion, jako jeden z nejdůležitějších antioxidantů v krvi. Praktická část se zabývá experimentem, skládajícím se z odběru kapilární krve a následném stanovení obsahu thiolových skupin Ellmanovou metodou, stanovení celkového obsahu redukovaného glutathionu metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie) s elektrochemickou detekcí a stanovení celkového obsahu bílkovin v krvi Bradfordovou metodou. Všechny výsledky jsou znázorněny pomocí grafů. Obsah thiolových skupin a glutathionu se s pravidelnou konzumací kávy zvyšoval, obsah proteinů se neměnil. V poslední části experimentu byla provedena senzorická analýza testovaného vzorku instantní kávy. Káva byla hodnocena jako průměrná, jelikož její celkový dojem byl ohodnocen průměrně 52,7 body.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.