Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Černoch, Michal
Tato bakalářské práce se zabývá problematikou vyšších mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (MCFA) a jejich vlivu na ukončení alkoholové fermentace. V literární části jsou obecně popsány mastné kyseliny, karbonylové sloučeniny, alkoholová fermentace a oxid siřičitý. V experimentální části se realizoval pokus, ve kterém se provedla aplikace MCFA a pozoroval se vliv na samotné ukončení fermentace a obsah karbonylových sloučenin. Experiment byl rozdělen do dvou variant aplikace. Hlavní rozdíl byl v tom, že varianta A byla aplikace MCFA na kaly, kde se stáčka provedla až po třech dnech, varianta B pak spočívala v aplikaci MCFA ihned po stáčce. Poté se provedla chemická a senzorická analýza. Podle chemické analýzy se potvrdila účinnost MCFA na inhibici mikroorganismů. V rámci celkových karbonylových sloučenin byl obsah nižší u varianty B než u varianty A ale rozdíl byl zanedbatelný. V porovnání s víny, vyrobenými standartní technologií byl obsah kde se aplikovalo MCFA rapidně nižší. V rámci senzorické analýzy se prokázalo, že doporučená dávka MCFA nemá vliv na organoleptické vlastnosti. Vína byla ovocná, s tóny citrusového a tropického ovoce.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.