Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sója jako funkční potravina
Hložek, Marek
V současné době se evropští spotřebitelé ve srovnání s japonskými s těmito inovovanými potravinami, které se označují jako funkční, teprve seznamují. Tato bakalářská práce pojednává o sóji luštinaté jako o funkční potravině, která obsahuje velké množství složek pozitivně ovlivňujících lidské zdraví. V první části práce jsou funkční potraviny obecně charakterizovány a jsou zde popsány účinné složky těchto potravin a některé další významné rostlinné látky. Fytoestrogeny, které jsou velmi ceněnými složkami a tvoří důležitou součást lidské výživy, jsou společně s dalšími fyziologicky účinnými látkami popisovány v druhé části práce. Je zde také obecně charakterizována sója luštinatá, její chemické složení a důvody genetické modifikace této rostliny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.