Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Viskozitní vlastnosti šťávy z bobulí révy vinné
Krčálová, Jana
V teoretické části diplomové práce se pojednává o základní morfologii hroznu révy vinné, dále o chemickém složení, získávání, uskladnění a produkci šťávy z bo-bulí révy vinné. Literární přehled neopomíná ani vhodné možnosti analýzy šťávy, včetně technického vybavení pro stanovení viskozity, hustoty a cukernatosti. Praktická část diplomové práce se zabývá konkrétním souborem vzorků, který byl pro tuto práci vytvořen. Jedná se o šest odrůd révy vinné, které byly po týdenním intervalu potřikrát sklízeny a analyzovány. Pomocí analýzy se zjišťovaly rozdíly v měřených parametrech mezi jednotlivými odrůdami a zároveň závislost viskozity na cukernatosti vinné šťávy. Výsledky byly diskutovány a vyvozeny v závěry.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.