Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vlastnosti asfaltových pojiv ze směsí typu SMA s R - materiálem
Dzurková, Veronika ; Coufalíková, Iva (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku přidávání R-materiálu do asfaltových směsí typu asfaltový koberec mastixový (SMA). Materiál byl získán z obalovny, která dané směsi položila v rámci zkušebního úseku na komunikaci II/227. V teoretické části je popsána problematika recyklace asfaltových vozovek, teorie asfaltových pojiv a problematika spojená s přidáváním R-materiálu za horka do asfaltových směsí. V praktické části byla vyextrahována asfaltová pojiva ze směsí s různým procentuálním zastoupením R-materiálu. Na těchto pojivech byly provedeny empirické a funkční zkoušky. Cílem práce je zjištění vlivu přítomnosti R-materiálu na asfaltovou směs SMA z pohledu vlastností asfaltového pojiva.
Vlastnosti asfaltových pojiv ze směsí typu SMA s R - materiálem
Dzurková, Veronika ; Coufalíková, Iva (oponent) ; Hýzl, Petr (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku přidávání R-materiálu do asfaltových směsí typu asfaltový koberec mastixový (SMA). Materiál byl získán z obalovny, která dané směsi položila v rámci zkušebního úseku na komunikaci II/227. V teoretické části je popsána problematika recyklace asfaltových vozovek, teorie asfaltových pojiv a problematika spojená s přidáváním R-materiálu za horka do asfaltových směsí. V praktické části byla vyextrahována asfaltová pojiva ze směsí s různým procentuálním zastoupením R-materiálu. Na těchto pojivech byly provedeny empirické a funkční zkoušky. Cílem práce je zjištění vlivu přítomnosti R-materiálu na asfaltovou směs SMA z pohledu vlastností asfaltového pojiva.
Technologie výroby nízkostupňových piv
Jedličková, Nikola
ABSTRAKT Téma této diplomové práce je "Technologie výroby nízkostupňových piv." V úvodu teoretické části je vymezen pojem nízkoalkoholické a nealkoholické pivo. Dále je úvod práce zaměřen na technologii výroby klasického piva. Následně jsou popsány jednotlivé možnosti přípravy nízkostupňových piv, které lze rozdělit do tří skupin -- omezení tvorby alkoholu při výrobě piva, použití speciálních druhů kvasinek a mikroorganismů a odstranění alkoholu z hotového piva. Praktická část obsahuje samotnou výrobu nízkostupňových piv s použitím různých druhů chmele. Následně bylo provedeno analytické měření a senzorická analýza s vyhodnocením výsledků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.