Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vývoj spotřeby drůbežího masa
LIŠKOVÁ, Blanka
ANOTACE Tato bakalářská práce se zabývá spotřebou drůbeţího masa a jejím vývojem v České republice a ve světě v posledních letech. Shrnuje důvody jeho oblíbenosti mezi spotřebiteli a posuzuje jednotlivé druhy a jejich podíly na celkové spotřebě drůbeţe. Zároveň je provedeno srovnání spotřeby drůbeţe mezi státy. V úvodní části je shrnuta spotřeba drůbeţího masa od roku 1948 do současnosti. Jsou zde v krátkosti vysvětleny důvody zvyšující se spotřeby drůbeţího masa. V další části práce je uveden význam masa v naší výţivě, druhy drůbeţího masa. Podrobně je popsáno sloţení drůbeţího masa a jeho jednotlivé základní sloţky, kterými jsou voda, bílkoviny, lipidy, vitamíny a minerální látky. Větší část práce je věnována spotřebě drůbeţího masa. Je zde porovnávána spotřeba masa v České republice a ve světě. V závěru práce je provedeno zhodnocení významu drůbeţího masa a jeho perspektiva ve výţivě lidí do budoucna.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.