Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.10 vteřin. 
Možnosti uplatnění technického konopí ve výrobě potravin
Mikulcová, Kristýna
Bakalářská práce se zabývá technickým konopím a možností uplatnění kopných semen a konopné mouky při výrobě pečiva. Práce charakterizuje technické konopí jako polní plodinu, popisuje anatomickou stavbu těla rostliny a semene, včetně jejich obsahových látek. Dále jsou popsány možnosti zpracování biomasy, zejména využití konopí v potravinářství. Experimentální část bakalářské práce se zabývá výrobou konopného pečiva. Jsou zde popsány a senzoricky vyhodnoceny výrobky připravené dle jednotlivých receptur.
Využití vybraných zemědělských a potravinářských odpadů k výrobě funkčních potravin a biomateriálů
Urban, Marián
Tato disertační práce se zabývá možností využití zemědělských a potravinářských odpadů a meziproduktů k výrobě funkčních potravin a biomateriálů. Záměrem je snaha o vyvinutí nových postupů zpracování zemědělských a potravinářských vedlejších produktů a odpadů s cílem jejich zhodnocení v produktech a moderních materiálech s vysokou přidanou hodnotou. Jedná se zejména o funkční potraviny, nutraceutika, potravinové doplňky, biomateriály pro medicínské využití, nosiče farmakologicky a jinak aktivních účinných látek s postupným uvolňováním. Příkladem těchto produktů mohou být cyklodextriny, chitosan, chitin-glukanový komplex, glutathion.
Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje
ZLAMŠÍDLOVÁ, Adéla
Podstatou diplomové práci na téma ?Systém kontroly kvality potravin a jejich prodeje? je seznámení se současnou legislativou ve vztahu k výrobnímu a obchodnímu řetězci potravin. V teoretické části jsou shrnuty zákony a vyhlášky České republiky, které se vztahují k výrobě a prodeji masa a masných výrobků. Je zde zpracována i evropská legislativa, kterou se musí čeští výrobci potravin řídit. Dále jsou zde popsány různé systémy řízení jakosti, které se používají k zajišťování bezpečné výroby potravin. Praktická část zahrnuje veterinární kontrolu v konkrétním potravinářském podniku. V něm jsem sledovala, jak probíhá kontrola zdravotní nezávadnosti u masa a masných výrobků. Ve všech úsecích výroby a zpracování je kladen důraz především na zabránění kontaminace. V celém výrobním závodu je nutno dodržovat přísná bezpečnostní a hygienická opatření. Přínosem práce bylo získání teoretického a praktického přehledu o činnosti výrobních závodů, včetně kontrolních orgánů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.