Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení výnosových a tržních charakteristik u souboru odrůd konzumních brambor
BÁRTA, Petr
V diplomové práci byly hodnoceny výnosové a tržní charakteristiky u souboru odrůd konzumních brambor. Vzorky brambor, na kterých bylo prováděno měření, byly vysázeny na poli v Košeticích na Vysočině. Tato oblast je typickou bramborářskou oblastí a má výrazný podíl na celostátní produkci konzumních, škrobových i sadbových brambor s různou délkou vegetační doby. V průběhu vegetace byly hodnoceny u jednotlivých odrůd nástupy hlavních fenologických fází růstu, počty rostlin na ploše, počet stonků připadajících na jednu rostlinu a celkový vzhled porostu. Po sklizni byl vyhodnocen počet hlíz na jeden trs, počet hlíz na jeden stonek a průměrná hmotnost jedné hlízy. Poté byl stanoven celkový výnos hlíz, výnos tržních hlíz a jejich celkový podíl na výnosu. Vzhled hlíz, jejich zdravotní stav a rozsah mechanického poškození je popsán podrobně u každé odrůdy. Dosažené výsledky jsou zpracovány do tabulek a grafů a jsou statisticky vyhodnoceny. Nejlepších pěstitelských výsledků dosáhly polopozdní a polorané odrůdy. Velmi rané a rané odrůdy měli nižší výnos a podíl odpadu byl větší.
Hodnocení chemického složení hlíz topinamburu z podzimní a jarní sklizně
BRABCOVÁ, Anna
Práce se zabývá zhodnocením chemického složení hlíz topinamburu u vybraného souboru 8 klonů (Lola, Refla, Gigant, Běloslupký, Úrodný, Völkenroder Spindel, C 63, Karina). Vzhledem k možnosti přezimování hlíz v půdě, byly analyzovány hlízy genotypů z podzimní (po zmrznutí nadzemní hmoty rostlin) a následně jarní sklizně (před samotným klíčením hlíz) a byly hledány případné změny způsobené vlivem přezimování. V hlízách všech genotypů byl analyzován obsah sušiny, obsah bílkovin, obsah dusíkatých látek a množství bezdusíkatých látek. Dále byla provedena analýza bílkovinného profilu pomocí metody SDS-PAGE. Nejvyšší obsah sušiny byl stanoven v hlízách klonu Gigant (29,1%), nejnižší obsah v hlízách klonu Lola (19,9%). Vlivem přezimování se snížil obsah sušiny, dusíkatých látek, bílkovin i bezdusíkatých látek v hlízách většiny klonů.
Vliv odkamenění pozemků na poškození hlíz brambor při sklizni.
KAKOS, Michal
Cílem této bakalářské práce je popsat a zhodnotit mechanické poškození hlíz při sklizni s různou technologií pěstování brambor. Měřená práce byla prováděna na poli, kde došlo k rozdělení na dva polní pokusy. U každého pokusu byla popsána a měřena vlastnost půdy, vlastnost sadby, vliv klimatických podmínek, porovnána různá technologií pěstování brambor a mechanické poškození hlíz při sklizni
Vliv technologie přípravy půdy a sklizně na velikost poškození hlíz brambor.
BÁRTA, Petr
Porovnání technologie přípravy půdy bez použití prosévání a technologie s použitím prosévání. V práci zkoumám poškození hlíz brambor při sběru, použité technologie a výnos.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.