Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv mimokořenové výživy na technologickou kvalitu cukrovky
Běloch, Martin
Bakalářská práce se zabývá Vlivem mimokořenové výživy na technologickou kvalitu cukrovky. První část bakalářské práce je zaměřena na obecná fakta. Tato část pojednává o původu cukrovky, její botanice, agrotechnice, hnojení, založení porostu, regulaci chorob a škůdců včetně zaplevelení. Dále jsou v této části zahrnuty informace o chemickém složení a technologické kvalitě bulev a jejich následném využití. V praktické části byl založen maloparcelní polní pokus, ve kterém je testován vliv mimokořenové výživy cukrovky na technologickou kvalitu bulev.
Vliv třídění brambor na změny jejich technologické kvality
Memedliaeva, Edelina
Cílem diplomové práce bylo vypracování literární rešerše a stanovení vlivu velikostní frakce brambor na jejich technologickou kvalitu. Ve spolupráci se společností Beskyd Fryčovice, a.s. byly zajištěny vzorky jimi zpracovávaných odrůd brambor. Byla provedena hmotnostní frakcionace dostupných vzorků bramborových hlíz a následně byli stanoveni vybrané jakostní parametry, které jsou důležité z hlediska skladování a zpracování brambor. Pozornost byla zaměřena na obsah škrobu, obsah dusíku, hořčíku, vápníku a draslíku v sušině. Součástí zkoumání bylo i stanovení stolní hodnoty hlíz. Jednou z částí instrumentální analýzy bylo i stanovení texturních vlastností hlíz. Byly vyrobeny výrobky různých velikostních frakcí brambor a vyhodnocena jejich senzoricka kvalita. Výsledky práce nám potvrdily, že rozhodující vliv na stolní hodnotu brambor má jak hmotnostní třídění, tak i odrůda. Výsledky pokusů nám také ukázaly velkou variabilitu v kvalitě mezi jednotlivými odrůdami. Potvrdilo se, že hmotnost má také vliv na chemické složení hlíz. V rámci pokusů byly také vyrobeni zušlechtěné výrobky z brambor a proběhlo hodnocení jejich kvality v průběhu skladování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.