Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Systém řízení a konkurenceschopnost malého podniku
MAREČKOVÁ, Veronika
Tato bakalářská práce se zabývá systémem řízení a konkurenceschopnosti malého podniku. Vybraný podnik je analyzován z hlediska systému řízení a konkurenceschopnosti. Používají se tyto metody, silné stránky, slabé stránky a dotazníkové šetření. Cílem této práce je zhodnotit tyto oblasti a navrhnout zlepšení. V oblasti systému řízení se například navrhuje externí pracovník. Je navržen průzkum spokojenosti zákazníků v oblasti konkurenceschopnosti podniku. Jádrem této práce je zlepšit spolupráci mezi obchodem a zákazníkem.
Systém řízení a konkurenceschopnost malého podniku
ZADRAŽILOVÁ, Klára
Bakalářská práce je zaměřena na systém řízení a konkurenceschopnost ve vybraném malém podniku. Cílem práce je tyto oblasti zhodnotit a navrhnout jejich zlepšení. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou charakterizovány pojmy malý podnik, systém řízení a konkurenceschopnost. Pro praktickou část bakalářské práce bylo zvoleno interiérové centru Zdravé pohodlíčko, s.r.o. se sídlem v Jindřichově Hradci. Vybraný podnik je analyzován z hlediska systému řízení a konkurenceschopnosti. Použitými metodami jsou nestrukturovaný rozhovor s majitelem vybrané společnosti, dotazníkové šetření, Porterův model pěti sil a analýzy silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení. V analýze konkurenceschopnosti jsou uvedeny a charakterizovány tři podniky, které sledovaná společnost považuje za své konkurenty. Poté je srovnání těchto konkurentů s analyzovanou společností. Systém řízení v analyzované společnosti je rozdělen na řízení zaměstnanců, vztahů se zákazníky, zásob a času podnikatele. V oblasti zabývající se konkurenceschopností je uvedena ekologie, inovace a lidské zdroje jako významné konkurenční výhody. Výsledkem práce jsou návrhy v oblasti systému řízení a konkurenceschopnosti. Tyto návrhy se mohou stát inspirací pro majitele sledovaného podniku. V oblasti systému řízení byla navržena např. změna v odměňování zaměstnanců, přijmout brigádníka, výprodej skladových zásob zboží a řádné plánování času majitele společnosti. V oblasti konkurenceschopnosti byly navrženy např. průzkumy spokojenosti u zákazníků, mít přehled o konkurenci, sjednání určitých podmínek s dodavateli, maloobchod má mít odpovědný a proškolený personál, najít příležitost maloobchodu v moderních trendech bydlení (ekologie a zdraví obyvatel) a společnost by si měla připravit plán aktivit při možném vstupu konkurence na trh.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.