Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr - založení výrobního podniku
Houšťava, Jiří ; Gryč, Jan (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru na založení výrobního podniku. Tento podnik bude působit především v oboru potravinářství. Práce je rozdělena do tří částí, a to na část teoretickou, analytickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány teoretické podklady, které souvisí s vypracováním podnikatelského záměru, analytická část je věnována analýze stavu a praktická část obsahuje vlastní návrhy řešení v několika variantách.
Hodnocení kvality bylinných sirupů
Hrabiecová, Vendula
Diplomová práce se zabývá výrobou netypické receptury bylinných sirupů. Teoretická část popisuje suroviny na výrobu sirupů, jejich obsahové látky, technologický postup výroby a legislativní požadavky na výrobu sirupů. V praktické části byly vyrobeny dva sirupy dle vlastní receptury s použitím tří různých sladidel. Vzorky byly senzoricky hodnoceny a pomocí programů Statistica 14 a Microsoft Excel vyhodnoceny. Vzorky hodnotily dvě skupiny studentů. První skupina byla složena z 47 studentů, kteří nebyli zkušenými hodnotiteli, těm byla připravena pětibodová stupnice. Druhá skupina se skládala z 10 studentů, kteří byli senzoricky zkušenými hodnotiteli, těm byla připravena nestrukturovaná 100 mm hédonická a intenzitní stupnice. Vzorky byly hodnoceny na základě preference sladidla a bylinné receptury. První skupina hodnotitelů (n = 47) preferovala třtinový cukr jako sladidlo v sirupech. Na základě oblíbenosti složení bylin si byly výsledky obou vzorků rovny. Druhá skupina (n = 10) preferovala u prvního sirupu řepný cukr a u druhého třtinový cukr. Na základě oblíbenosti složení vzorků byla zvolena první receptura s vyšším potenciálem pro prů-myslovou výrobu.
Podnikatelský záměr - založení výrobního podniku
Houšťava, Jiří ; Gryč, Jan (oponent) ; Heralecký, Tomáš (vedoucí práce)
Předmětem této diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru na založení výrobního podniku. Tento podnik bude působit především v oboru potravinářství. Práce je rozdělena do tří částí, a to na část teoretickou, analytickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány teoretické podklady, které souvisí s vypracováním podnikatelského záměru, analytická část je věnována analýze stavu a praktická část obsahuje vlastní návrhy řešení v několika variantách.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.