Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mikrobiologie sušených potravin
Brettfeldová, Veronika
Cílem bakalářské práce na téma Mikrobiologie sušených potravin bylo vytvořit literární rešerži shrnující problematiku týkající se daného tématu. Blíže je charakterizována technologie výroby, mikrobiologie a preventivní opatření před vznikem případných technologických vad a pomnožením patogenní mikroflóry u sušeného mléka, kojenecké a dětské výživy a sušených vaječných hmot. Sušením potravin konzervujeme potraviny na základě odnímání vlhkosti z přirozeně vodnatých potravin do takové míry, aby její zbytek nebyl dostačující pro rozvoj mikroorganismů. Z mikrobiologického hlediska je stabilní potravinou taková, jejíž hodnota aktivity vody nepřesahuje 0,70. Sušené výrobky je nutné pro zachování zdravotní nezávadnosti chránit během skladování, expedice i distribuce před vlhnutím a sekundární kontaminací mikroorganismy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.