Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Pracovní orgán diskového podmítače
Smola, Tomáš ; Zimmerman, Martin (oponent) ; Brandejs, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat přehled současného stavu poznání v oblasti diskových podmítačů a konstrukce pracovního orgánů diskového podmítače. V první části je stručně popsána historie zemědělství, vývoj a možná konstrukční řešení diskových podmítačů. Dále je práce zaměřena na výběr nejlepší varianty a konstrukci pracovního orgánu. Závěrem následuje vyhodnocení zjištěných poznatků.
Analýza konstrukčních uzlů diskového podmítače
Smola, Tomáš ; Dzimko, Marián (oponent) ; Brandejs, Jan (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je analyzovat zatěžující síly, které působí na rám diskového podmítače při reálném provozu. Navrhnout a sestavit měřící soustavu pro měření reálného zatížení. Na základě měření provést strukturální deformačněnapjatostní analýzu nosného rámu stroje. V úvodu práce je stručně popsáno využití diskových podmítačů v moderním zemědělství. Dále je práce rozdělena na dvě části. První část je věnována návrhu měřící soustavy a měření zatížení v reálných pracovních podmínkách. Druhá část je zaměřena na deformačně-napjatostní analýzu nosného rámu metodou konečných prvků (MKP). Závěrem následuje vyhodnocení získaných poznatků
Porovnání diskového a radličkového podmítače
NOVOTNÝ, Filip
Práce se zabývá problematikou podmítky a porovnání diskového a radličkového podmítače. Úvodní teoretická část obsahuje souhrn informací o půdě a její zpracování, taktéž informace o zemědělských strojích a konkrétním rozdělení podmítačů podle jejich pracovních orgánů. Následuje krátká historie firmy Lemken. Druhá část práce se zabývá porovnáním diskového a radličkového podmítače v podmínkách zemědělského podniku ZAS Dražice, a.s. Při polním pokusu byla zjišťována tato měření: hrudovitost ve zpracované časti půdy, nezaklopení rostlinných zbytků, spotřeba pohonných hmot, investiční a provozní náklady.
Porovnání talířových a radličkových podmítačů z hlediska kvality provedené podmítky a spotřeby pohonných hmot.
RŮŽIČKA, Jiří
Práce se zaměřuje na problematiku podmítky a porovnání talířového a radličkového podmítače. Úvodní teoretická část obsahuje souhrn informací o půdě a jejím zpracování, taktéž informace o zemědělských strojích a konkrétním rozdělení podmítačů podle jejich pracovních orgánů. Následuje přehled nejpoužívanějších a nejprodávanějších podmítačů v České republice spolu s jejich stručným popisem. Druhá část práce se zabývá srovnáním radličkového a talířového podmítače v podmínkách zemědělského podniku Agro Malinová. Při polním pokusu byla zjišťována tato měření: zapravení posklizňových zbytků, zpracovávaný profil, hrudovitost, penetrometrický odpor, spotřeba pohonných hmot a vlhkost půdy.
Analýza konstrukčních uzlů diskového podmítače
Smola, Tomáš ; Dzimko, Marián (oponent) ; Brandejs, Jan (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je analyzovat zatěžující síly, které působí na rám diskového podmítače při reálném provozu. Navrhnout a sestavit měřící soustavu pro měření reálného zatížení. Na základě měření provést strukturální deformačněnapjatostní analýzu nosného rámu stroje. V úvodu práce je stručně popsáno využití diskových podmítačů v moderním zemědělství. Dále je práce rozdělena na dvě části. První část je věnována návrhu měřící soustavy a měření zatížení v reálných pracovních podmínkách. Druhá část je zaměřena na deformačně-napjatostní analýzu nosného rámu metodou konečných prvků (MKP). Závěrem následuje vyhodnocení získaných poznatků
Pracovní orgán diskového podmítače
Smola, Tomáš ; Zimmerman, Martin (oponent) ; Brandejs, Jan (vedoucí práce)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat přehled současného stavu poznání v oblasti diskových podmítačů a konstrukce pracovního orgánů diskového podmítače. V první části je stručně popsána historie zemědělství, vývoj a možná konstrukční řešení diskových podmítačů. Dále je práce zaměřena na výběr nejlepší varianty a konstrukci pracovního orgánu. Závěrem následuje vyhodnocení zjištěných poznatků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.