Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Precizace technologie Hřebečské medoviny
Bakrlíková, Veronika
Diplomová práce se zabývá výrobou medoviny a problematikou dochucování a dolihování medoviny v rozporu s požadovanou kvalitou a požadavkem na čistotu produktu. Je zde popsána historie, jednotlivé kroky výroby medoviny jako kvašení, čištění a konečná úprava, včetně základních surovin. Závěr teoretické části uvádí stručně vady medovin a způsoby podávání. Praktická část práce se zabývá hlavním kvašením medového roztoku s ohledem na koncentraci medu, teplotu během kvašení a různým typem kvasinek. Měřením pomocí OenoFossTM přístroje a refraktometru sleduji u jednotlivých kvašení každodenní úbytek cukru během bouřlivého kvašení a porovnávám s ostatními vzorky. Dále pomocí mikrobiálního stanovení sleduji rozvoj kvasinek po založení kvašení a konečnou produkci etanolu. Součástí práce je i identifikace kvasinek pomocí PCR a následné elektroforézy.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.