Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití terroir pro budování apelačních systémů a výrobu regionálních vín
Šimonová, Lucie
V první části své bakalářské práce jsem stručně popsala význam polohy vinice a odrůdy révy vinné v historickém vývoji našeho vinařství. Jaké směsi odrůd byly doporučovány vysazovat pro jednotlivá místa. V další části jsem popsala klasifikaci vín podle různých kriterií a vysvětlila rozdíly mezi germánským a románským systémem značení vín. Dále je objasněno, jak lze v České republice zatřídit víno jako VOC, jaké jsou podmínky pro jeho výrobu a co by měla tato značka garantovat. Ve třetí části práce je rozebrán pojem "terroir" z hlediska historie a pohledu současnosti. Nejrozsáhlejší částí práce je popis jednotlivých faktorů, které na révu vinnou v přírodních podmínkách působí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.