Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stanovení mechanických vlastností čokolády při rázovém zatížení
Buchar, Jaroslav ; Trnka, Jan ; Kober, Jan
Zpráva vznikla na základě Hospodářské smlouvy č. 5/2021 uzavřené s MU v Brně a obsahuje výsledky výzkumu deformačního chování pěti druhů čokolády při zatěžování vysokými rychlostmi deformace řádově 103 s-1. Při výzkumu byly použity především dvě metody, metoda Hopkinsonovy měrné dělené tyče (HMDT) a metoda modifikované Hopkinsonovy tyče, kdy lze dosáhnout vyšších rychlostí deformace. Pozornost je též věnována lomovému chování čokolády při dynamickém tahovém zatěžování. Tento způsob zatěžování vychází z metody HMDT pomocí uspořádání tzv. Brazilského testu. V tomto výzkumu byla použita též vysokorychlostní kinematografie umožňující studovat vznik a rozvoj lomu čokoládového vzorku. Výsledky měření jsou zpracovány v časové i frekvenční oblasti.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.