Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Růst pstruha obecného (Salmo trutta, L.) v CHRO řeky Blanice Vodňanská a jejím přítoku - hodnocení na základě znovuodlovení individuálně značených ryb
BALCAR, Jakub
Cílem práce bylo porovnat růst pstruha obecného v řece Blanici a jejím přítoku Živném potoce během vegetační sezóny 2013. Vzhledem k nepříznivé hydrologické situaci v řece Blanici byla využita data o růstu pstruha obecného v definovaném úseku řeky, získaná během experimentu v roce 2007.Označené ryby byly rozděleny do tří velikostních kategorií: menší juvenilové, větší juvenilové a adultní ryby.Specifická rychlost růstu ryb z Živného potoka byla u všech skupin vyšší, než u stejné skupiny ryb v Blanici. V živném potoce byla rovněž prokázána signifikantně vyšší rychlost růstu menších juvenilních ryb ve srovnání s oběma skupinami větších ryb. Výsledky dokládají, že rychlost růstu pstruha obecného závisí především na úživnosti toku, ne na jeho velikosti či hustotě populace.
Testování produkční účinnosti speciálních krmiv pro sumce u tržního keříčkovce červenolemého (Clarias gariepinus) v recirkulačním systému
ČTRNÁCT, Petr
Hlavním cílem této diplomové práce je porovnat v experimentálních podmínkách produkční účinnost vybraných speciálních druhů krmiv při intenzivním chovu sumečka afrického v recirkulačním systému s biologickým čištěním vody. Testovány byly čtyři různé druhy plovoucích krmiv, lišících se jak podílem použitých hlavních komponentů, tak chemickým složením i určením - pro sumcovité (CatCo GROWER - 12 EF, CatCo SELECT - 13 EF a CatCo GROWER - 13 EF), resp. lososovité druhy ryb (Dibaq Trout Evolution). Hlavními sledovanými ukazateli byla především rychlost růstu, individuální hmotnost (a její variabilita), krmný koeficient, náklady na spotřebované krmivo na jednotku přírůstku a kvalita produktu, hodnocená na základě stanovení výtěžnosti filetů bez kůže, organoleptického posouzení a chemického složení masa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.