Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Použití soli a její vliv na jakostní parametry masných výrobků
Musilová, Martina
Bakalářská práce shrnuje použití soli a její vliv na jakostní parametry masných výrobků. Úvodní část obsahuje základní informace o rozdělení masných výrobků dle vyhlášky a technologii výroby. V další části je práce zaměřena především na využití soli v masných výrobcích, a to nejen při výrobě, ale i ve vztahu k lidskému zdraví. Podrobněji se potom zabývá důvody využití solících směsí ve výrobě, především jejich vliv na vzhled a celkovou jakost masných výrobků a rozdělení těchto smě-sí. Důležitou součástí práce je také obsah sodíku, jakožto součást kuchyňské soli, která je hojně využívanou surovinou v masné výrobě a jeho vliv na zdraví konzumenta. Poslední částí teorie jsou způsoby náhrady kuchyňské soli v technologii produkce masných výrobků a metody stanovení obsahu soli.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.