Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Extruze a její využití v cereální technologii
Tesař, Miroslav
Cílem bakalářské práce bylo popsat extruzi a její využití v cereální technologii. Práce obsahuje přehled standardně používaných obilovin a přídatných surovin. Dále je zde popsán princip extruzní technologie aplikovaný na konkrétní výrobní podmínky. S tím jsou spjaty výrobní zařízení, extrudéry, jejichž parametry jsou také součástí této práce. Důležitou část tvoří chemické změny vstupních surovin během extruzního zpracování. Druhá část této práce je věnována cereálním extrudovaným výrobků. Potravinářský trh jich dnes nabízí široký sortiment. Jednotlivé výrobky vyžadují specifické výrobní postupy. V práci je zahrnuto kvalitativní hodnocení extrudovaných výrobků rozšířené o vlastní praktické senzorické hodnocení extrudovaných snacků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.