Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ovlivnění jakostních parametrů drůbežího masa netradičními krmivy
Voborná, Veronika
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem netradičních krmiv na jakostní parametry drůbežího masa. V současné době se stále hledají netradiční krmiva, která by mohla zlepšit kvalitu drůbežího masa nebo snížit celkovou cenu krmiva. Z hlediska fyzikálních vlastností se drůbeží maso vlivem netradičních krmiv liší v pH, ztrátě masové šťávy a pevnosti ve střihu. Ztrátu masové šťávy snižuje přídavek ptačího zobu lesklého, brokolice nebo třapatky nachové do krmiva. Pevnost drůbežího masa ve střihu snižuje přídavek česneku nebo česnekové slupky v krmivu. Nutriční hodnota drůbežího masa se liší v obsahu tuků, cholesterolu, bílkovin a popelovin. Obsah popelovin zvyšuje přídavek guarové moučky a cukrového sirupu. Senzorické vlastnosti jsou odlišné především ve světlosti barvy drůbežího masa, dále v křehkosti, šťavnatosti, chuti a chutnosti. Z technologických vlastností se liší vaznost drůbežího masa, která se přídavkem třapatky nachové v krmivu zvyšuje.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.