Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Pícninářské a semenářské vlastnosti letguminóz rodu Lathyrus a Vicia
BOJAROVÁ, Jana
Bakalářská práce se zabývá pícninářskými a semenářskými vlastnostmi leguminóz rodu Lathyrus a Vicia. Dále shrnuje všeobecný význam vybraných leguminóz v zemědělství, zvláště pak jejich schopnost vázat vzdušný dusík. Důležitou roli hrají leguminózy také při sestavování osevních postupů, jejich zastoupení v trvalých travních porostech a s tím související i pícninářská hodnota porostu se zastoupením hrachoru a vikve při využívání porostu jako krmiva. Práce se také zabývá tématem semenářství legumninóz, které je náročné z hlediska citlivostí na vlivy počasí, náchylností k chorobám, nestejnoměrnému dozrávání, pukání lusků a tvrdoslupečnosti.
UPLATNĚNÍ HRACHORU LUČNÍHO V RŮZNÝCH TYPECH TRAVNÍCH POROSTŮ
ŠVECOVÁ, Mariana
Píce z trvalých travních porostů slouží z 80% ke krmení přežvýkavců. Proto je kladen vysoký důraz na kvalitu píce z jetelovin, trav a jetelinotravních porostů. Z tohoto důvodu se vhodnou introdukcí snažíme v těchto porostech začleňovat co nejvíce užitečných druhů rostlin (jetelovin), které mají zlepšující účinky na píci. Jednou z těchto zlepšujících plodin je i Lathyrus pratensis. Jeho introdukcí se zvyšuje zastoupení leguminos v trvalých lučních porostech a podíl rhizobiálního dusíku na tvorbě výnosu píce a nutričně hodnotnějších stravitelných dusíkatých látek. Výskyt (Lathyrus pratensis) je ovlivněn typem travního porostu a jeho diferenciovaným obhospodařováním.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.