Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení korozních vlastností biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 v simulované tělní tekutině
Handlíř, Tadeáš ; Minda, Jozef (oponent) ; Tkacz, Jakub (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení vlivu zpracování biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 na její korozní vlastnosti. Korozní vlastnosti tvářené hořčíkové slitiny ZE41 s leštěným a broušeným povrchem byly hodnoceny na základě výsledků elektrochemických charakteristik, které probíhaly v simulované tělní tekutině. Pro krátkodobá měření byla použita metoda lineární polarizace, kterou byly stanoveny hodnoty korozního potenciálu, korozní proudové hustoty a rychlosti koroze. Dlouhodobý vývoj korozního chování z hlediska polarizačního odporu byl sledován elektrochemickou impedanční spektroskopií (EIS) v průběhu 168 hodin. Také byly studovány korozní produkty pomocí rastrovacího elektronového mikroskopu (SEM). Na základě výsledků byl hodnocen vliv povrchové úpravy a fázového složení na korozní charakteristiky.
Hodnocení korozních vlastností biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 v simulované tělní tekutině
Handlíř, Tadeáš ; Minda, Jozef (oponent) ; Tkacz, Jakub (vedoucí práce)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení vlivu zpracování biodegradabilní hořčíkové slitiny ZE41 na její korozní vlastnosti. Korozní vlastnosti tvářené hořčíkové slitiny ZE41 s leštěným a broušeným povrchem byly hodnoceny na základě výsledků elektrochemických charakteristik, které probíhaly v simulované tělní tekutině. Pro krátkodobá měření byla použita metoda lineární polarizace, kterou byly stanoveny hodnoty korozního potenciálu, korozní proudové hustoty a rychlosti koroze. Dlouhodobý vývoj korozního chování z hlediska polarizačního odporu byl sledován elektrochemickou impedanční spektroskopií (EIS) v průběhu 168 hodin. Také byly studovány korozní produkty pomocí rastrovacího elektronového mikroskopu (SEM). Na základě výsledků byl hodnocen vliv povrchové úpravy a fázového složení na korozní charakteristiky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.