Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Elektrický mikropohon s piezomotorem
Peřina, Martin ; Feiler, Zdeněk (oponent) ; Koláčný, Josef (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce pojednává o sledovaných typech piezomotorů včetně jejich možností řízení a navazuje na samostatný semestrální projekt. Zabývá se především technologiemi zvanými Piezo LEGS a Piezo WAVE. Pozornost je věnována konstrukci, principům funkce, parametrům, provozním charakteristikám a také aplikačním oblastem. Další částí práce je samotné měření uvedených druhů piezomotorů ( demo-kitů ) v laboratorních podmínkách. V závěru je uvedeno zadání tří laboratorních úloh, každému typu motoru je tedy věnována jedna úloha. Obsahově je práce zaměřena na vyžití v rámci inovace výukového procesu.
Elektrický mikropohon s piezomotorem
Peřina, Martin ; Feiler, Zdeněk (oponent) ; Koláčný, Josef (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce pojednává o sledovaných typech piezomotorů včetně jejich možností řízení a navazuje na samostatný semestrální projekt. Zabývá se především technologiemi zvanými Piezo LEGS a Piezo WAVE. Pozornost je věnována konstrukci, principům funkce, parametrům, provozním charakteristikám a také aplikačním oblastem. Další částí práce je samotné měření uvedených druhů piezomotorů ( demo-kitů ) v laboratorních podmínkách. V závěru je uvedeno zadání tří laboratorních úloh, každému typu motoru je tedy věnována jedna úloha. Obsahově je práce zaměřena na vyžití v rámci inovace výukového procesu.
Vliv kontinuální a rotační pastvy na vybrané fyzikální a chemické vlastnosti půd (se specifikací na podhorskou oblast Šumavy)
CODLOVÁ, Petra
V současné době lze v horských a podhorských oblastech rozdělit systémy pastvy do dvou základních skupin, a to na kontinuální a rotační. Tato problematika nabývá na významu, zejména s přechodem na chov skotu s netržní produkcí mléka, kde jak sečení TTP, tak zejména pastva, je limitujícím faktorem trvale udržitelného zemědělství v těchto oblastech. V současnosti narůstá tlak na zefektivnění výroby nutričně hodnotné píce pro zdravou výživu skotu v ekologicky nezatěžovaném prostředí při minimalizaci nákladů a energetických vstupů. Významnou roli zde, mimo jiné, zaujímají i fyzikální vlastnosti půd, a to jak z hledisek pěstitelských, tak z hlediska druhového složení (např. zvýšený výskyt méně druhotných dvouděložných druhů při nadměrném zatížení pastvin), ovlivnění výživy a kvality porostu v důsledku zhoršené pórovitosti, objemové hmotnosti, minimální vzdušnosti atd. Zhoršené fyzikální vlastnosti půd u pastevních porostů přímo ohrožují základní prvky životního prostředí, zejména pak kvalitu vody.
Zpracování pratotechnických zásad pro pastevní areály s degradací fyzikálních a chemických parametrů půd (se specifikací na podhorskou oblast Šumavy)
LENCOVÁ, Daniela
Trvalé travní porosty jsou významnou zemědělskou kulturou v České republice. Jejich funkce v krajině je především protierozní a krajinotvorná. Při současné vysoké úrovni zornění oproti jiným evropským státům lze předpokládat další nárůst těchto ploch spojený s nutností jejich obhospodařování. Nedostatečná úroveň uplatňovaných pratotechnických opatření může vyvolat posun kladného vlivu pastvy na kvalitu životního prostředí k vlivu negativnímu. Nadměrné zatížení porostu spojené s absencí potřebných zásahů vede k degradaci fyzikálních a chemických vlastností půdy. Nejčastěji dochází k vyšlapání travního drnu, zhutnění půdy a vzniku erozních procesů. Přehlížení tohoto závažného stavu vede k naprostému znehodnocení pozemku, a proto je nezbytné přijmout a důsledně dodržovat komplexní soubor pratotechnických opatření vedoucích k postupné nápravě a eliminaci negativního vlivu pastvy na pozemek. Tato práce se zabývá zpracováním souboru pratotechnických opatření na základě zjištěných vazeb mezi druhem pastevního systému a vyhodnocenými fyzikálními a chemickými parametry půd ve 2 modelových územích (pastevní areál Ostřice, pastevní areál Jenín-Babín).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.