Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Současné názvy restauračních zařízení v Českých Budějovicích
KUCHAŘ, Jan
Bakalářská práce se věnuje tématu onomastiky. V této poddisciplíně lingvistiky se zaměřuje přesněji na abionyma, kam spadají i toponyma a chrématonyma. Práce má za cíl poskytnout náhled do sféry českobudějovických restauračních zařízení, jejichž názvy jsou v centru pozornosti. Data byla získána explorační metodou a za pomoci odborné literatury byla podrobena onomastické analýze. Jména restauračních podniků jsou v bakalářské práci klasifikována po stránce motivační, jazykové a sémantické. Názvy byly následně roztříděny podle stanovených kritérií v metodologické části práce. Práce má za cíl zmapovat názvosloví restauračních zařízení v Českých Budějovicích a přispět k onomastice Jihočeského kraje.
Novostavba polyfunkčního domu v Brně - Líšni
Vejmělek, Lukáš ; Procházka, Jiří (oponent) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Tato diplomová práce řeší projektovou dokumentaci novostavby polyfunkčního objektu, umístěného v městské části Brno-Líšeň, konkrétně na ulici Zikova s parcelou pozemku číslo 8362/6. Polyfunkční dům má tvar písmene l a je celoplošně podsklepen, kratší část písmene l má jedno nadzemní podlaží, delší část písmene l má tři nadzemní podlaží. Zastřešení objektu je řešeno jako plochá, vegetační střecha. Jednotlivá podlaží jsou přístupná ze dvou schodišťových věží s výtahovými šachtami, umístěných v levé a v pravé části objektu. Diplomová práce obsahuje veškeré povinné náležitosti a samotná stavba je navrhována v souladu s územním plánem města Brna, se všemi účinnými zákony a ostatními právními předpisy a platnými českými státními normami. Výkresová dokumentace je pak zpracována v počítačovém programu AutoCAD.
Novostavba polyfunkčního domu v Brně - Líšni
Vejmělek, Lukáš ; Procházka, Jiří (oponent) ; Sobotka, Jindřich (vedoucí práce)
Tato diplomová práce řeší projektovou dokumentaci novostavby polyfunkčního objektu, umístěného v městské části Brno-Líšeň, konkrétně na ulici Zikova s parcelou pozemku číslo 8362/6. Polyfunkční dům má tvar písmene l a je celoplošně podsklepen, kratší část písmene l má jedno nadzemní podlaží, delší část písmene l má tři nadzemní podlaží. Zastřešení objektu je řešeno jako plochá, vegetační střecha. Jednotlivá podlaží jsou přístupná ze dvou schodišťových věží s výtahovými šachtami, umístěných v levé a v pravé části objektu. Diplomová práce obsahuje veškeré povinné náležitosti a samotná stavba je navrhována v souladu s územním plánem města Brna, se všemi účinnými zákony a ostatními právními předpisy a platnými českými státními normami. Výkresová dokumentace je pak zpracována v počítačovém programu AutoCAD.
Problematika kouření v restauračních zařízeních v centru Plzně
VIDRŠPERKOVÁ, Kristýna
Tématem diplomové práce je kouření v restauračních zařízeních v centru Plzně. Kouření v restauračních zařízeních ohrožuje nejen jejich návštěvníky, ale zejména zaměstnance. Tato skupina obyvatel se stává pasivními kuřáky po celou pracovní dobu, což může mít negativní zdravotní následky. Hlavním cílem práce bylo zmapovat problematiku kouření v restauračních zařízeních z pohledu jejich zaměstnanců. K tomuto cíli byly stanoveny tři výzkumné otázky. Výzkum byl realizován pomocí kvalitativního šetření. Polostrukturovaný hloubkový rozhovor byl proveden se 13 respondenty, kteří byli vybráni metodou sněhové koule. Informace byly vyhodnoceny pomocí metody otevřeného kódování a podaly odpovědi na výzkumné otázky. První výzkumná otázka - Jaké jsou kuřácké návyky zaměstnanců kuřáckých restauračních zařízení? Z výzkumu je zřejmé, že se zvýšil počet vykouřených cigaret u většiny zaměstnanců kuřáckých restauračních zařízení. Druhá výzkumná otázka - Jak vnímají zaměstnanci kuřáckých restauračních zařízení riziko pasivního kouření? Z odpovědí respondentů vyplynulo, že pasivní kouření nevnímají jako rizikový faktor, který by mohl ohrozit jejich zdraví. Práce v kuřáckém prostředí vadí pouze malé části respondentů. Třetí výzkumná otázka byla stanovena takto: Jaký je postoj zaměstnanců kuřáckých restauračních zařízení k nové plánované protikuřácké legislativě? Z výzkumu vyplynulo, že většina respondentů si nepřeje přijetí zákazu kouření v restauračních zařízeních. Důvodem jsou obavy o zaměstnání, snížení tržeb, odmítání zákazů obecně nebo fakt, že jsou sami kuřáci. Pouze malá část dotazovaných má obavu o své zdraví a přivítala by novelu zákona. V rámci rozhovoru byla s respondenty provedena krátká intervence, která měla informovat zaměstnance restauračních zařízení o riziku pasivního kouření. Z výzkumu vyplynulo, že zaměstnanci kuřáckých restauračních zařízení příliš nevnímají riziko pasivního kouření. Často jsou tabákovému kouři vystaveni i ve svém volném čase. Nejúčinnější prevenci mohou zajistit politici, kteří by prosadili zpřísnění legislativy.
Standardy a jejich dopady na restaurační zařízení v Benešově
KLIMOVIČOVÁ, Radka
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza protikuřáckého standardu v restauračních zařízeních, jak v mezinárodní, tak české dimenzi a komparace se skutkovým stavem ve vybrané lokalitě. Významnou součástí diplomové práce je výzkumné šetření ve městě Benešov.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.