Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Tvorba výnosů, nákladů a výsledku hospodaření podniku
VOSTÁLOVÁ, Romana
V bakalářské práci je zpracována problematika tvorby výnosů, nákladů a výsledku hospodaření v podmínkách vybraného podniku a zhodnocení hlavních faktorů, které ji ovlivňují. Teoretická východiska byla aplikována v podniku DŘEVO, družstvo Měřín, jehož hlavní náplní je převážně zakázková výroba nábytku. V družstvu byl proveden rozbor konkrétních nákladů, výnosů a výsledku hospodaření za posledních pět let. Výnosy i náklady byly analyzovány pomocí rozčlenění dle výkazu zisku a ztráty na provozní, finanční a mimořádné. Pro detailnější rozbor výsledku hospodaření byla vyjádřena výnosnost podnikové činnosti za sledované období a porovnána s průměrnou výnosností za dřevozpracující průmysl.
Vývoj produktivity práce v řešeném podniku.
ČECHÁČKOVÁ, Lenka
Cílem mé bakalářské práce je provézt analýzu produktivity práce ve vybraném podniku. Pro hodnocení produktivity práce je rozhodující celkový počet zaměstnanců, velikost tržeb a ukazatele rentability. Dále také počítám pracnost výrobku, která vyjadřuje produktivitu práce nepřímo. Pro tyto výpočty využiji hodnoty účetních rozvah a výkazů zisků a ztrát. Z těchto výkazů jsem zjistila údaje, které se týkají zaměstnanců, včetně produktivity práce. Dále jsem zjistila vývoj nákladů, výnosů a výsledku hospodaření společnosti v jednotlivých letech. Hodnoty těchto ukazatelů jsem zjišťovala pro časovou řadu v délce trvání šesti let, konkrétně od roku 1999 do roku 2004. Toto časové rozpětí bylo zvoleno záměrně z důvodů rekonstrukce a modernizace výroby v roce 2001, takže dostupné ekonomické údaje mi umožní srovnat produktivitu práce v období let před rekonstrukcí i po.
Tvorba výnosů, nákladů a výsledku hospodaření podniku
HAVLÍČEK, Jiří
charakterizace výnosů, nákladů, výsledku hospodaření a rentability, jejich analýza v reálném podniku, zhodnocení nejdůležitějších faktorů, které je ovlivňují

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.