Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 11 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Rodinné farmy a jejich vliv na rozvoj vybrané obce
Foretníková, Petra
Diplomová práce se zabývá analýzou a hodnocením vlivu rozvoje rodinných farem se zaměřením na konkrétní farmy působící ve vybrané obci Krumvíř. Cílem teoretické části bylo zaměřit se na obecné charakteristiky obce, regionální rozvoj, zemědělství, SWOT analýzu a možnost získání finančních podpor. Cílem praktické části bylo vytvořit dotazníkové šetření zaměřené na zájem obyvatel o nabízené produkty, pěstované potraviny, o jejich konzumaci a zájem o nákup u místních farmářů. V závěru diplomové práce byly zhodnoceny výsledky dotazníkového šetření a navrženy možnosti, které by napomohly k rozvoji o povědomí a využívání rodinných farem co se týče nakupování vypěstovaných potravin a výrobků.
Vybraná regionální značka kvality
BOŠTIČKOVÁ, Lenka
Diplomová práce pojednává o regionálním značení, resp. o regionálních značkách sdružené v Asociaci regionálních značek (ARZ), jimiž jsou označovány produkty, za kterými stojí dobrá kvalita, tradice, jedinečnost, podíl ruční práce a šetrnost k přírodě. Autorka se zabývá jednou z těchto značek, tj. Kraj blanických rytířů - regionální produkt (registrovaná značka). Teoretická část je věnována vymezení pojmů regionálního značení, část praktická je soustředěna na výzkum, který naplní hlavní cíl práce - zjistit povědomí a názory spotřebitelů na vybranou regionální značku. Mezi další záměry patří zjištění názorů držitelů certifikátu značky a činnost koordinátora značky. K provedení výzkumu bylo užito jedné kvalitativní a jedné kvantitativní metody, jimiž byly řízené hloubkové rozhovory a dotazování. Praktická část je dále zaměřena na vyhodnocení výsledků a její závěr se věnuje prostoru pro možné návrhy na zlepšení povědomí vybrané regionální značky.
Strategické řízení regionální značky - region Českosaské Švýcarsko
Mádlová, Ivana ; Vokáčová, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou značky z pohledu strategického řízení. Práce je rozdělena do dvou na sebe navazujících částí, na část teoretickou a část praktickou.
Strategické řízení regionální značky - region Českosaské Švýcarsko
Mádlová, Ivana ; Vokáčová, Lucie (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá problematikou značky z pohledu strategického řízení. Práce je rozdělena do dvou na sebe navazujících částí, na část teoretickou a část praktickou.
Role regionálního produktu v regionálním rozvoji
Moravová, Petra ; Varvažovská, Pavla (vedoucí práce) ; Miloš, Miloš (oponent)
Cílem této práce je návrh možností, jak využít regionální produkty pro rozvoj regionu k posílení sounáležitosti a soudržnosti s daným krajem spolu s důrazem na identitu a kulturní dědictví. Práce porovnává regionální produkty ve dvou konkrétních oblastech odlišných zemí, a to Klatovska v České republice a Pays du Revermont ve Francii. Charakterizuje konkrétní prostředí, úlohu regionálních organizací, vymezení kvality, certifikaci původu a značení regionálních tradičních potravin. Provedené kvantitativní a kvalitativní šetření ukazuje, že zájem o tradiční produkt u spotřebitelů je vysoký a je zřetelná spojitost mezi spotřebitelem, regionálním produktem a konkrétním regionem. Národní hrdost a důležitost ochrany kulturního dědictví se ukázala jako jedna z priorit dnešní doby. Výsledky práce mají umožnit praktickou využitelnost. Mohou být užitečnou informací a podkladem pro představitele města v otázkách dalšího rozvoje regionu a spolupráce v různých oblastech v rámci národní i mezinárodní úrovně.
Role regionálního produktu v regionálním rozvoji
Tománková, Lenka ; Varvažovská, Pavla (vedoucí práce) ; Miloš, Miloš (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na téma regionálního produktu, a to konkrétně s důrazem na regionální potravinu a gastroturistiku jako moderní trend, který může vést k rozvoji cestovního ruchu a případně i k rozvoji regionu jako celku. Cílem diplomové práce je prokázat význam regionálního produktu v regionálním rozvoji vybraného regionu Poděbradska se zaměřením na gastroturistiku, která se v posledních letech v České republice rozvíjí. Na základě kvantitativního a kvalitativního šetření je zjišťováno, jak si vybraný region, kterým je Poděbradsko, stojí z hlediska regionálního produktu, jaká je podpora tohoto produktu, jeho současný stav, zda jsou na Poděbradsku regionální potraviny, za kterými stojí za to jezdit, ale také to, jak o regionálních potravinách smýšlejí respondenti, kteří byli pro potřeby práce dotazováni, a to jak prostřednictvím dotazníkového výzkumu (kvantitativní šetření), tak na základě rozhovorů (kvalitativní šetření). Diplomová práce primárně poukazuje na to, jak je gastroturistika minimálně využívána jako možnost rozvoje regionu a z pohledu regionálních představitelů zůstává spíše v pozadí. Diverzifikace regionálních aktivit je cestou, jak naplnit potenciál a zajistit vyšší pravděpodobnost rychlejšího rozvoje.
Vnímání vybraného regionálního produktu spotřebitelem
Lukášková, Adéla ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá produktem B:CRYO, který vyrábí Budějovický Budvar, národní podnik. Cílem této práce je prostřednictvím dotazníkového šetření identifikovat, jak spotřebitelé vnímají produkt B:CRYO a zda ho považují za produkt s regionálním charakterem. Zároveň je zjišťována známost samotného pivovaru Budějovický Budvar, národní podnik, a zda ho spotřebitelé považují za významný podnik v rámci regionu, ve kterém pivovar sídlí. V závěru této práce jsou formulována doporučení pro případné zlepšení vnímání produktu B:CRYO.
Význam soutěže "Regionální potravina" jako rozvojový potenciál
Batíková, Petra ; Varvažovská, Pavla (vedoucí práce) ; Miloš, Miloš (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá soutěží Regionální potravina a její vazbou na rozvoj a propagaci regionů. Hlavním cílem práce je navrhnout způsob využití oceněných potravinových produktů soutěže Regionální potravina v rámci rozvoje a propagace regionů. Dalším vytyčeným cílem je pak nabídnout opatření a aktivity do praxe, které by mohly pomoci samotné soutěži v jejím budoucím rozvoji. První část práce je zaměřena na teoretické souvislosti ve zkoumané problematice. Je zde popsán význam regionů, možnosti jejich rozvoje v návaznosti na cestovní ruch, označování potravin v tuzemsku a jsou zde uvedeny informace o nejrozšířenějších značkách deklarující kvalitu a původ potravin v ČR. Druhá část práce poskytuje kvantitativní výzkum mezi obyvateli Středočeského a Jihočeského kraje a kvalitativní výzkum provedený mezi výrobci oceněných potravin. Obě části výzkumu se týkají vnímání a zhodnocení efektů ocenění Regionální potravina. Závěrem jsou navrhnuty způsoby, jak použít oceněné potraviny při rozvoji regionů a také jsou zde uvedeny náměty, které by mohly soutěži Regionální potravina pomoci v budoucím vývoji.
Vnímání regionální značky
NĚMCOVÁ, Lucie
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu vnímání vybrané regionální značky. Cílem této bakalářské práce je na základě analýzy vnímání vybrané regionální značky navrhnout změny v budované identitě této značky. Teoretická část popisuje základní pojmy, postupy a názory jednotlivých autorů na problematiku značky. Cílem je porovnat tyto odlišné pohledy. Bakalářská práce využívá metody kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Marketingový výzkum získává informace od spotřebitelů a uživatelů značky. Na začátku marketingového výzkumu byly stanoveny hypotézy. Praktická část prezentuje výsledky šetření, jejichž cílem bylo zjistit vnímání spotřebitelů. Strukturované rozhovory prezentují postoj uživatelů značky. Doporučení v identitě značky je založeno na analýze odpovědí marketingového výzkumu.
Význam ohrožených druhů rostlin lesních biotopů ŠLP Křtiny pro místní komunity
Táborská, Kateřina
Moje diplomová práce se zabývá vybranými ohroženými druhy ŠLP Křtiny, především druhy území, které je v CHKO Moravský kras, návrhem certifikace místní lesní školky logem regionálního produktu Moravského krasu pro jejich prodej, a také významem pro místní komunity. Práce je zaměřena na zjišťování ohrožených druhů ŠLP Křtiny z Červeného seznamu cévnatých rostlin ČR, které místní obyvatelé na svých pozemcích ve vybraných obcích pěstují. Zabývá se legislativním omezením v nakládání s ohroženými druhy rostlin. Je zde vysvětlen pojem "nedřevní lesní produkt", a jeho význam pro lesní hospodářství a biodiverzitu. V práci je popsán provedený terénní průzkum, při kterém byla sebrána semena vybraných ohrožených druhů v CHKO Moravský kras na ŠLP Křtiny. Semena byla vyseta v pařeništi Botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity v Brně a provedeny na nich testy klíčivosti. V poslední části je diskutována možnost certifikovat některou lesní školku Moravského krasu nebo jeho okolí logem "MORAVSKÝ KRAS regionální produkt". Tato lesní školka by vybrané ohrožené druhy pěstovala a prodávala za účelem zvýšení počtů těchto rostlin v přírodě a tím zachování biodiverzity.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 11 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.