Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 21 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Biopotraviny a farmářské potraviny - současný stav a perspektivy na Brněnsku
Minaříková, Martina
V diplomové práci je zpracován současný stav biopotravin a farmářských potravin na Brněnsku. Jsou to potraviny stále populárnější díky způsobu produkce (biopotraviny) a regionalitě a přímějšímu kontaktu s jejich výrobcem (farmářské potraviny). Práce se zaměřuje na původ bio a farmářských potravin ve vybraných prodejnách a na spotřebitelské preference a motivace k nákupu těchto potravin vyhodnocené na základě dotazníkového šetření (150 respondentů). Základními zjištěními práce je, že sledované prodejny mají v některých případech stejné dodavatele (lze vysvětlit oblíbeností produktů u zákazníků a dostatečnou produkci pro pokrytí poptávky), a že biopotraviny nakupuje 81,4 % a farmářské potraviny 85,3 % respondentů. Biopotraviny mají často charakter regionálních farmářských produktů a prosazují se formy prodeje jako prodej ze dvora, bedýnky, farmářské trhy, apod. Dotázaní respondenti nakupují na farmářských trzích jak biopotraviny (64,2 % dotázaných), tak farmářské potraviny (64,2 % dotázaných). I přes vzrůstající popularitu těchto potravin mám za to, že je stále prostor pro výzkum a objektivní informování veřejnosti v oblasti jejich kvality.
Prodej regionálních potravin v prodejnách ve vybrané lokalitě
DOLÍVKOVÁ, Helena
Cílem diplomové práce bylo identifikovat rozsah nabídky regionálních potravin ve vybraných obchodních řetězcích a specializovaných prodejnách v Českých Budějovicích. Konkrétně vymezit prvky strategie prodeje, sortimentní skladby a podmínek prodeje a posoudit míru prosazení výrobků označených regionální značkou. Pro získání těchto informací byla použita metoda pozorování, kdy byly všechny vybrané prodejny přímo navštíveny. Do průzkumu bylo celkem zahrnuto deset obchodních řetězců a dvě specializované prodejny, Na základě výsledků z provedeného průzkumu bylo možné zodpovědět stanovené výzkumné otázky a následně navrhnout doporučení pro obchodní řetězce a specializované prodejny, jakým způsobem zvýšit povědomí o nabízených regionálních potravinách, jaké zvolit strategie prodeje a tím zvýšit prodej těchto produktů. Dále doporučení pro spotřebitele z hlediska dostupnosti a šíře nabídky regionálních potravin a pro regionální dodavatele, které prodejny jsou potenciálně vhodnými odběrateli.
Prodejní úspěšnost v soutěži oceněných regionálních potravin Jihomoravského kraje
Pernicová, Lenka
Diplomová práce řeší prodejní úspěšnost v regionální soutěži „Regionální potravina“ a „ZLATÁ Chuť jižní Moravy“ vyhlášené Agrární komorou. V práci jsou vyhodnoceni jednotliví soutěžitelé a jejich oceněné potravinářské výrobky za roky 2013 až 2017. Stěžejní náplní diplomové práce byly průzkumy názorů provedené mezi oceněnými soutěžiteli a mezi veřejností. Na základě výsledků z průzkumů bylo navrženo zlepšení propagace vyhlášených soutěží. Práce obsahuje schémata přibližující problematiku řešenou v diplomové práci.
Chování spotřebitelů na trhu s regionálními potravinami
Bušová, Beáta
Diplomová práce se věnuje chování spotřebitelů na trhu s regionálními potravinami. Práce je členěna na dvě části, literární rešerši a vlastní práci. Literární rešerše se věnuje vysvětlení pojmu spotřebitel, zaměřuje se na jeho nákupní chování a popis nákupního rozhodovacího procesu. Nalezneme tu také jednotlivé druhy segmentace a možnosti propagace produktů. Dále literární rešerše obsahuje vysvětlení pojmu regionální potraviny, jejich značení, místa, kde se regionální potraviny prodávají a popis procesu certifikace. Vlastní práce se nejprve věnuje orientační analýze na trhu regionálních potravin a poté obsahuje primární výzkum, který byl provedený prostřednictvím dotazníkového šetření mezi spotřebiteli Jihomoravského kraje. V závěru práce nalezneme doporučení vhodné komunikace pro prodejce regionálních potravin.
Udržitelnost biopotravin a regionálních produktů
Čecháková, Klára
Tato práce řeší udržitelnost biopotravin a regionálních produktů v České republice. Primárně je zaměřena na problematiku ekologického zemědělství. Popsána je jeho charakteristika, vývoj a současný stav v České republice. Dále je obecně charakterizováno konvenční a integrované zemědělství. Popis konvenčního zemědělství je z velké části zaměřen na jeho vliv na životní prostředí a lidské zdraví. Je zde popsáno území případové studie. Ve výsledcích jsou podrobně popsány dvě vybrané farmy, ekologická a konvenční. Oba druhy hospodaření jsou srovnány metodou komparativní a jsou vypsány nabízené biopotraviny a regionální produkty farem. Z výsledků vyplývá, že ekologické hospodaření je s ohledem na přírodu a zdraví člověka vhodnější. Mléčná produkce je znatelněji náročnější než masná. Při srovnání certifikace se ukázala větší výhoda při držbě certifikátu „Regionální potravina“.
Podnikatelský záměr - mobilní aplikace
OTÁHAL, Ondřej
V diplomové práci jsou definovány základní pojmy související s podnikáním. V aplikační části pak zpracovávám podnikatelský záměr na vývoj mobilní aplikace formou psaného podnikatelského plánu včetně všech klíčových analýz a metod. Mezi nejdůležitější části plánu řadím podrobně zpracovaný finanční plán, marketingový plán a plán rizik.
Přínos značky CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY pro vybrané regionální výrobce
GAZÁREK, Lukáš
Diplomová práce popisuje chování spotřebitelů na trhu, dále se zaobírá značkou jako takovou a poté pojednává o jednotlivých regionálních značkách. Zaměřuje se na soutěž CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY a přínos této soutěže pro vybrané regionální výrobce. V praktické části jsou zpracovány a graficky znázorněny výsledky dotazníkového šetření, kterého se účastnili jihočeští výrobci regionálních potravin. Cílem bylo zjistit, jaký význam má soutěž CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY a případně navrhnout změny, které by do budoucna pomohly tuto soutěž zatraktivnit. V závěru a diskusi je shrnutí výsledků.
Chování spotřebitelů v souvislosti s jejich životním stylem
DOUDOVÁ, Veronika
Bakalářská práce analyzuje nákupní chování spotřebitelů v závislosti na jejich životním stylu a s ním spjatou kvalitu stravování ve formě regionálních potravin. První část je věnována teoretickým podkladům, které se vztahují k dané problematice. Skládá se z výkladu základních pojmů jako jsou spotřebitel, životní styl a regionální potravina. Druhá část je zaměřena na marketingový výzkum formou dotazníkového šetření. Zde bylo cílem zjistit, zda se populace České republiky zajímá o zdravý životní styl a s ním související kvalitu regionálních potravin.
Biopotraviny a farmářské potraviny - současný stav a perspektivy na Brněnsku
Minaříková, Martina
V diplomové práci je zpracován současný stav biopotravin a farmářských potravin na Brněnsku. Jsou to potraviny stále populárnější díky způsobu produkce (biopotraviny) a regionalitě a přímějšímu kontaktu s jejich výrobcem (farmářské potraviny). Práce se zaměřuje na původ bio a farmářských potravin ve vybraných prodejnách a na spotřebitelské preference a motivace k nákupu těchto potravin vyhodnocené na základě dotazníkového šetření (150 respondentů). Základními zjištěními práce je, že sledované prodejny mají v některých případech stejné dodavatele (lze vysvětlit oblíbeností produktů u zákazníků a dostatečnou produkci pro pokrytí poptávky), a že biopotraviny nakupuje 81,4 % a farmářské potraviny 85,3 % respondentů. Biopotraviny mají často charakter regionálních farmářských produktů a prosazují se formy prodeje jako prodej ze dvora, bedýnky, farmářské trhy, apod. Dotázaní respondenti nakupují na farmářských trzích jak biopotraviny (64,2 % dotázaných), tak farmářské potraviny (64,2 % dotázaných). I přes vzrůstající popularitu těchto potravin mám za to, že je stále prostor pro výzkum a objektivní informování veřejnosti v oblasti jejich kvality.
Zvýšení odborných kompetencí učitelů odborného výcviku
Rejhonová, Věra ; Zilvar, Josef (vedoucí práce) ; Ilona, Ilona (oponent)
Odborné kompetence jsou v současnosti nedílnou součástí učitelů odborného výcviku, proto cílem diplomové práce je zvýšení odborných kompetencí učitelů odborného výcviku. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. Teoretická část pojednává o vzdělávacím systému České republiky. Jsou zde charakterizovány základní pojmy týkající se odborného školství. Jedná se o pojmy učitel odborného výcviku a kompetence učitele odborného výcviku. Dále pak je v práci charakterizován instruktor odborného výcviku a typologie osobnosti učitele odborného výcviku. Praktická část je zaměřena na návrh odborných kompetencí pro učitele odborného výcviku na základě polostrukturovaného rozhovoru se vzdělávacími institucemi (n=6) a s učiteli odborného výcviku (n=6). Zpětná vazba na návrh kompetencí učitelů odborného výcviku byla realizována prostřednictvím dotazníkového šetření u žáků 3. ročníku oboru kuchař (n=122). V oblasti dalšího vzdělání učitelů odborného výcviku, vzhledem k novým trendům a pojmům, je nutné, aby bylo zvyšování oborově předmětových kompetencí a profesně kultivujících kompetencí zajištěno i vzdělávacími institucemi mimo soukromý sektor a to státem.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 21 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.