Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Řízený zdroj vysokého napětí
Chloupek, Jiří ; Hanák, Pavel (oponent) ; Koton, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je návrh zdroje vysokého napětí určeného pro generování bipolárních impulzů, které jsou vhodné pro proces vratné a nevratné elektroporace. Dále navrhnout elektronické řízení zdroje. V první části práce jsou rozebrány teoretické poznatky o procesu elektroporace, ve druhé části jsou popsány principy realizace takových zdrojů, další část se zabývá návrhem zdroje a jeho řízením. Předposlední částí je popis uživatelského manuálu a poslední část je věnována měření.
Řízený zdroj vysokého napětí
Chloupek, Jiří ; Hanák, Pavel (oponent) ; Koton, Jaroslav (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je návrh zdroje vysokého napětí určeného pro generování bipolárních impulzů, které jsou vhodné pro proces vratné a nevratné elektroporace. Dále navrhnout elektronické řízení zdroje. V první části práce jsou rozebrány teoretické poznatky o procesu elektroporace, ve druhé části jsou popsány principy realizace takových zdrojů, další část se zabývá návrhem zdroje a jeho řízením. Předposlední částí je popis uživatelského manuálu a poslední část je věnována měření.
Využití pulzního elektrického pole na konzervaci potravin
Gabryš, Adam
Vysoce intenzivní pulzní elektrické pole HIPEF je poměrně inovativní a nová metoda konzervace potravin. V současnosti celosvětový trend zdravé výživy nutí zpracovatele potravin měnit receptury a postupy při výrobě tak, aby byly potraviny zdravější a senzoricky lákavější. Tato práce je kompilací dostupných informací obecně o konzervacích a metodě HIPEF. Z dostupné literatury je zde popsáno přístrojové vybavení pro tento způsob konzervace, jsou zde stručně vyjmenovány patogenní mikroorganismy v potravinách, některé enzymy znehodnocující potravinu a příklady inaktivace. V práci je zahrnuta také dostupná legislativa, systém HACCP a stručně je zahrnuta i současná situace využití metody v průmyslu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.