Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití teffu a výrobků z něj
Nedomová, Kateřina
Bakalářská práce je zaměřena na představení a charakterizování teffu jako pseudoobiloviny s velkým potenciálem pro využití v bezlepkové dietě a pro zlepšení nutričních hodnot běžných potravin, zejména zvýšení obsahu bílkovin, vlákniny a železa. Teoretická část se zabývá botanickým zařazením, agrotechnikou, nutričním zhodnocením a tradičním využíváním této plodiny a srovnáním s jinými obilovinami. Praktická část pak hodnotí nové způsoby využití v našich podmínkách a dostupnost teffové mouky na trhu. Při práci bylo zjištěno, že mezi jednotlivými kultivary jsou velké rozdíly v nutričním složení, a že nejlepší poměr použité mouky je 10 až 15 % hmotnosti, protože se tak nezhorší reologické vlastnosti a zároveň teff výrazně nezmění chuť. Pokud však jeho oříšková nasládlá příchuť není na závadu, je vhodné použití i 35 % mouky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.