Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Jak rostlinám chutná proteinová strava
Zronková, Veronika
Dusík je jedním z nejvíce zastoupených prvků v živých organismech. Na rozdíl od ostatních klíčových prvků je jeho anorganický zdroj omezen, a z tohoto důvodu musí být co nejvíce zásob dusíku recyklováno z dusíkatých sloučenin (včetně proteinů), které byly využity jinými organismy. Tato práce Jak rostlinám chutná proteinová strava stručně shrnuje mechanismus asimilace dusíku a diskutuje o alternativních zdrojích dusíku pro rostliny. Experimentální část poskytuje důkaz o tom, že intaktní proteiny v kultivačním médiu zpomalují růst kořenů, a že součástí této odpovědi je cytokininová signalizační dráha. Aby bylo možné sledovat a pomoci objasnit tento mechanismus, bylo testováno využití proteomické analýzy rostlinného sekretu.Celkem bylo detekováno více než 300 proteinů v hydroponické kultuře Nicotiana tabacum a více než jedna třetina z nich byly ovlivněny vlivem cytokininů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.